Hirdetés
Hirdetés

Hol rontottuk el? – gyereknevelési szakelőadás

Hol rontottuk el? – gyereknevelési szakelőadás Életmód

Gyereknevelés, a jól működő szülő-gyerek kapcsolat háttere, érzelmi intelligencia, közös akadályok leküzdése – ezekre, a szülőket érintő kérdésekre ad választ az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének aktuális programja keretében Miklós Csongor pszichológus szakelőadása.

Hirdetés
Hirdetés

A Hol rontottuk el? Mikor veszítjük el a gyermekneveléshez szükséges „hatalmunkat”? című előadás célja segítséget nyújtani a szülőknek a gyereknevelésben felmerülő mindennapi nehézségek leküzdésében, a gyerekek viselkedésének megértésében, ugyanakkor egyszerű praktikákat kínál a konfliktusok megelőzéséhez és adott esetben megoldásához. Rávilágít a problémás viselkedés hátterére, arra, hogy mikor és miért lesz a kortárscsoport erősebb a szülői befolyásnál.

Miklós Csongor kézdivásárhelyi pszichológus

Miklós Csongor kézdivásárhelyi pszichológus megosztva tapasztalatait elmondta, meglepően nyitottan fogadják az előadásait, amelyekről a résztvevők sokkal több kérdéssel a fejükben távoznak, mint amennyivel érkeznek. „Az idealizálás helyett szeretek a realitásokról beszélni. Az előadások után rendszerint nagyon jó kötetlen beszélgetések alakulnak ki, amelyek során specifikusan azokra a kérdésekre keresünk válaszokat, amelyek a székelyföldi családokat, anyukákat, nőket foglalkoztatják. Tabuk nélkül beszélhetünk tapasztalatainkról, a kötődő nevelés szemléletéről, a gyerekek életkori sajátosságairól, érzelmi szükségleteiről” – fogalmazott a szakember.

Az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete az elmúlt tíz évben számos családsegítő programot indított, melyek révén nem csupán a nőket, hanem a szülőket is támogatják. Domokos-Fejér Melinda a szervezet elnöke kiemelte: „A gyermeknevelés nem könnyű feladat, egyes életszakaszok pedig, mint például a kisiskoláskor vagy a serdülőkor számos nehézség elé állítja mind a szülőt, mind pedig a gyereket. Ilyenkor jól jöhet a külső segítség, egy szakember véleménye és tanácsa, ezért is tartottuk fontosnak, hogy a megye városaiba elvigyük a szóban forgó interaktív szakelőadást, mely konkrét javaslatokkal segíti a sikeres szülő-gyerek kapcsolatot és kommunikációt.”

Kézdivásárhely, Barót és Kovászna után Sepsiszentgyörgyön, az Isabella Boutique Hotel pincéjében (Olt utca, 5. szám) várják az érdeklődőket május 16-án, kedden 18 órakor. Az esemény szervezője: az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete, az RMDSZ Sepsiszentgyörgyi Nőszervezete és a Kézdivásárhelyi Aktív Nők Egyesülete.

(az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének sajtóirodája)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. május 17., 9:47
  ÉRTÉKELÉS: 10

  A legnagyobb baj az, amikor nem a szülő neveli a gyereket, hanem fordítva! Mert ha a gyerek nem lát példát a környezetében, akkor kis zsarnokká válik, akinek majd lassan behódolnak a szülők, nsgyszülők! Onnan már nincs visszaút! Mert nem a szó neveli a gyereket, hanem a személyes példa. Ha az nincs, akkor semmi nincs.A szakember tanácsot adhat, de erős karakterű szülő(k) hiányában csak tanács marad. És az elmélet és gyakorlat között nagyon nagy a különbség!

 • User
  Dátum: 2023. május 17., 17:00
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Már az apuka esetében is a tanítónéni volt a hibás, majd a tanárbácsi nem a cigarettát ütötte ki a kezéből, hanem felpofozta, s hatodikban a levont magaviseletre feljelentést tettek, na ezt elintéztükkel. S az unokával az Isten se bír.