Felhívás!

Idén is lesz Ignácz Rózsa-verseny

Az Ignácz Rózsa Erdélyi Magyar Egyesület az idén is meghirdeti pályázatát az Ignácz Rózsa Irodalomalkotói és Prózamondó Versenyre az 5–8. és 9–12. osztályosoknak, valamint a felnőtt korosztálynak. Az alkotói verseny hívószava: játék. Minden versenyző egy művel pályázhat. Az irodalmi alkotás (függetlenül a műfajtól) terjedelme maximum 5 oldal lehet (12-es, Times New Roman betűtípus, 1,5-ös sorköz). Az alkotások benyújtási határideje: szeptember 25.

A prózamondó versenyre választott szövegrészletek terjedelme legtöbb 2–2 oldal lehet: az egyik szöveget vagy szövegrészletet kötelezően Ignácz Rózsa valamelyik művéből kell választani, a másikat erdélyi magyar írótól. A verseny hívószava: igazság. Ajánlott Ignácz Rózsa-művek: Ikerpályáimon (önéletrajzi regény), Torockói gyász (regény), Született Moldovában (regény), Orsika (regény), Róza leányasszony (regény), Az utolsó daru (ifjúsági regény), A vádlott (regény), Kóborló kisfiú kalandjai (ifjúsági regény), Argentína viharszünetben (útleírás), Az igazmondó Ibrinkó (székely mese), Hegyen-völgyön szánkázó diófa (Észak-amerikai indián népmese), Hajdanában Zambiában (mese) és az Ignácz Rózsa Emlékkönyv, mely az írónő írásait is tartalmazza.

Az idei program kétnapos tanulmányi kirándulással bővül a Brassó–Fogaras–Nagyenyed–Torockó útvonalon, mert ezekhez a helységekhez is kötődik Ignácz Rózsa élete. Jelentkezni június 17-ig lehet a kovásznai iskolában Sarkadi Tünde tanárnőnél, telefonon Gödri Márta ny. tanárnőnél (0267 340 455, 0729 953 816), Szabó Etelka ny. tanárnőnél az elkaszab@gmail.com e-mail-címen, vagy az Ignácz Rózsa Erdélyi Magyar Egyesület Facebook-oldalon.

Az Ignácz Rózsa Erdélyi Magyar Egyesület vezetősége

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.