Felhívás!

Idén is lesz Családi Nap a SIC Feszten

Idén is tartalmas, szórakoztató és hasznos programokkal várja a kicsiket és nagyokat a SIC Feszt – Székelyföldi Szabadegyetem keretén belül megszervezett Családi Nap augusztus 12-én, szombaton, 10–18 óra között Csomakőrösön.

Közel 50 kézműves, ügyességi, készség- és képességfejlesztő foglalkozás várja a háromszéki családokat: hangyasuli, agyagozás, nemezelés, bútorfestés, szövés, mézespogácsa-díszítés, origami, családi fotózás, tematikus előadások szülőknek, ügyességi játékok, látványpékség, Legendárium, fakanálbáb készítés, valamint légvár is lesz. A szülőknek külön előadásokkal készülnek a szervezők család és egészséges életmód témakörben.

A hiánypótló rendezvény kapcsán Grüman Éva, a Családi Nap főszervezője elmondta, „a fejlesztő tevékenységeket tartalmazó esemény célja a család, mint kötelék promoválása és fontosságának bemutatása a fiatalok körében, valamint minőségi idő eltöltése családias légkörben a szülők és gyerekek számára szánt színes, változatos, kreatív tanulással és szórakozással egybekötött programokkal. A rendezvény középpontjában a 2-12 év közötti gyerekek állnak, akik szabadtéri hagyományos játékokban próbálhatják ki magukat.”

A SIC Feszt – Székelyföldi Szabadegyetemnek évek óta Orbaiszék ad otthont. Gyerő József polgármester szerint örömmel támogatják a rendezvényt, amely lehetőséget ad a tanulásra, a találkozásra és a közösségi szellem megerősítésére, valamint hívogató lehet a városba látogató turisták számára is, népszerűsítve ezáltal Orbaiszék értékeit, adottságait.

Kovászna önkormányzata felhívást hirdetett meg az elmúlt félévben a fürdőváros brandjének és logójának elkészítésére. Az ezer gyógyforrások üdülője és a szív üdülője jelmondatok már védettek, de várják azon kreatív ötleteket, amelyek megszólítják a turistákat, és amely magába foglalja Kovászna érdekességeit. Az elöljáró kérésére a SIC Feszt szervezői a diákolimpia kapcsán foglalkoznak a témával. 

(HÁRIT sajtóiroda)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.