Felhívás!

Hosszabbított határidő

A pénzügyminisztérium ismertette a főbb adóügyi és költségvetési intézkedéseket, amelyeket a gazdaság megsegítése és a koronavírus okozta világjárvány által érintett vállalatok támogatása érdekében fogadtak el. Ezek között szerepel az a határozat, miszerint meghosszabbítják az épület-, terület- és szállítóeszközök utáni adók és illetékek kifizetésének határidejét március 31-ről június 30-ra.

A Koronavírus (COVID-19) terjedésének megelőzése érdekében Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Közpénzügyi Igazgatósága az adóügyek távolsági intézését javasolja. A lakók következőképpen tehetik le a kötelező nyilatkozatokat, vagy fizethetik ki a helyi adókat és illetékeket.

Az adóügyi nyilatkozatokat és dokumentumokat, illetve az elektronikus adatközlésre vonatkozó kérvényt kitöltés után a taxeimpozitelocale@sepsi.ro elektronikus postacímre lehet elküldeni, postán vagy futárszolgálattal a Közpénzügyi Igazgatóság székhelyére az Olt u. 2 szám alá, vagy faxon a 0267/311303 számra. A szükséges nyomtatványok a polgármesteri hivatal hivatalos honlapján találhatóak.

Az adók, illetékek kifizetésére az alábbi lehetőségek állnak rendelkezésre:

– a magánszemélyek, valamint az egyéni vállalkozók (PFA) a www.ghiseul.ro portálon keresztül fizethetik ki az adókat és illetékeket, ugyanitt a befizetendő adók értékével kapcsolatosan is lehet tájékozódni

– a jogi személyek banki átutalással fizethetnek, az IBAN számlaszámok adónemenként a polgármesteri hivatal honlapján.

A lakók adóügyekkel kapcsolatos tájékoztatást e-mailen keresztül (taxeimpozitelocale@sepsi.ro), vagy az alábbi telefonszámok egyikén igényelhetnek:

  • 0736 883 567 (Adókivetési, Megállapítási, Ellenőrző Részleg – magánszemélyek)
  • 0736 883 569 (Adókivetési, Megállapítási, Ellenőrző Részleg – jogi személyek)
  • 0736 883 568 (Végrehajtási részleg)

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.