Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felvételi erdélyi diákoknak

Január végéig várja az erdélyi magyar középiskolások jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programja, amely iskola mellett végezhető, ingyenes kurzusokat kínál a diákoknak.

Az érdeklődők január 25-én a pályaorientációs nyílt napon is részt vehetnek Kolozsvárott, ahol ízelítőt kaphatnak az MCC képzéseiről és pezsgő közösségi életéről, illetve a már idősebb, felvételi előtt álló tanulók pályaorientációs kérdésekben is tájékozódhatnak.

A programba felvételt nyert tanulók érdeklődési körüknek megfelelően választhatnak a nyolchetes rendszerben működő e-learning-kurzusok közül. A kínált témák palettáján többek között megtalálható a modernkori történelem, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, valamint egy magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzus is. Az online képzés mellett havonta egy személyes készségfejlesztő napot is tartanak kolozsvári és székelyudvarhelyi helyszíneken felváltva. Itt a diákoknak lehetőségük nyílik ismert és elismert szakértők által tartott előadásokon, különböző általános kommunikációs és érveléstechnikai, valamint tanulásmódszertani tréningeken részt venni. Az érdeklődők valamennyi kurzus tematikáját és bemutatkozó videóját az intézmény honlapján megtalálható e-learning-rendszer menüpontban tekinthetik meg. A képzésre január 31-ig várják a jelentkezőket.

Az MCC a szociálisan hátrányos helyzetű, nagy távolságból érkező diákok számára is segítséget kíván nyújtani: nemcsak a Középiskolás Program tréningjein résztvevőknek biztosít utazási támogatást szervezett buszjárataival, hanem a január 25-i kolozsvári pályaorientációs nyílt napra utazóknak is. Az utóbbi esemény iránt érdeklődők szükség esetén ingyenes szállást is igényelhetnek.

Az Erdélyi Középiskolás Programról és a nyílt napról bővebb tájékoztatást az intézmény honlapján (mcc-kolozsvar.ro) olvashatnak az érdeklődők.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük