Felhívás!

Felhívások

Vegyünk minél többen részt!
Az elmúlt évekhez hasonlóan, hagyományőrző egyesületek idén, augusztus 26-án megemlékezést szerveznek az úzvölgyi katonatemetőben, hogy leróhassuk kegyeletünket, és együtt tisztelegjünk az úzvölgyi harcokban elesett hőseink emléke előtt. Tekintettel az elmúlt időszakban a hősi katonatemetőnknél történtekre, az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnöksége kiemelten fontosnak tartja, hogy a meghirdetett eseményen minél nagyobb számban legyünk jelen, ezért részvételre buzdít minden jó szándékú, történelmi múltunkat tisztelő polgárt! (…)
Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy és Székelyudvarhely után most itt a következő alkalom arra, hogy bebizonyítsuk: visszautasítjuk Bukarest magyarellenes, kegyeletsértő és megfélemlítésre alapuló politikáját, ezért békés, méltó körülmények között emlékezünk meg az úzvölgyi temetőben nyugvó hőseinkről!
Találkozunk augusztus 26-án az úzvölgyi katonatemetőben!
Az EMNP elnöksége

Felhívás
A Magyar Megmaradásért Mozgalom augusztus 26-án, hétfőn 12 órára, az Úzvölgyében immár hagyományosan megtartandó megemlékezésre hívja mindazokat, akiknek fáj az úzvölgyi magyar haditemető erőszakos elfoglalása és jogtalan kisajátítása, a földjében örökre megpihent katonáink kegyeletének megsértése és lábbal tiprása. Mindazokat, akik vissza akarják állítatni az eredeti állapotát.
A területeinket elorozzák, sírjainkat meggyalázzák, a jussunk, halottaink és méltóságunk védelmében kiálló nemzettársainkat meghurcolják, bántalmazzák és megbírságolják. Nem tűrhetjük, hogy ez tovább folytatódjon! Véget kell vetni a hatalmi önkényeskedésnek! Erre együtt képesek vagyunk, de csak együtt vagyunk képesek erre! Csak tömeges jelenlétünkkel tudjuk megüzenni, hogy ragaszkodunk a gyökereinkhez és az igazsághoz, a szülőföldünkhöz és önazonossághoz, a hősi halottjaink tiszteletéhez és nyugalmához.
Bedő Zoltán, a mozgalom vezetője

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.