Felhívás!

Eseménydús 2020 a Turul Irodánál

Bár a járványhelyzet rányomta bélyegét a tavalyi évre, a Turul Iroda mégsem tétlenkedett. A folyamatos alkalmazkodásnak és újratervezéseknek köszönhetően több tevékenységet is sikeresen megvalósított az egyesület.

Az arculatfrissítés mellett az iroda három fő programjára koncentrált, a Berde Mózsa Körre, a The Duke of Edinburgh’s International Award személyiségfejlesztő programra, valamint a fiatal önkéntesek projektjeire. A BerdeMózsa Kör nyolc településen valósult meg, ahol oktatási és személyiségfejlesztő foglalkozásokat tartottak több mint százötven gyereknek, drámapedagógia, múzeumpedagógia, fotó és film, valamint népzene témákban. Ugyanakkor az oktatók képzésen is részt vettek, Orbán Imola fejlesztő közreműködésével, és egy új gyerekcsoport is alakult Baróton.

A The Duke of Edinburgh’s International a kovásznai és sepsiszentgyörgyi fiatalok nagy hányada elvégezte a programot lezáró végső túrákat, viszont a további tevékenységek, mint például a díjátadó gála is, a tiltások miatt elmaradtak. Az egyesület önkéntes csapata sem tétlenkedett, megszervezték a ChangingView fotó- és rövidfilmverseny sorozatot, elkészítettek hat podcastet, részt vettek egy fejlesztő táborban, túráztak a Vargyas-szorosban és a brassói Cenken. Demeter Hunor, az iroda önkéntese félévnyi, Izlandon végzett önkéntes munka után, az év végén tért haza.

A 2021-es év sok munkát tartogat az egyesület munkatársai és önkéntesei számára. Az iroda támogatást kapott a Norvég Alapból, melyet az iroda fejlesztésére fordít, összesen 100 ezer euró értékben. A Nemzeti Tehetségsegítő Program keretében az egyesület két pályázatot nyert. A Berde Mózsa Kör tevékenységei is folytatódnak nyolc településen, ugyanakkor az év folyamán fiatalokból álló csapat vesz részt egy izlandi mobilitási projektben.

(Turul-közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.