Felhívás!

Erdő a jövőnek!

Az Országos Erdőfelügyelőségek Egyesülete (AAP) és a szucsávai Ștefan cel Mare Egyetem a Holzindustrie Schweighofer támogatásával magán erdőtulajdonosokat és önkormányzatokat segít abban, hogy Romániában található, degradált erdős területeiket regenerálják az elkövetkező hét évben. Az Erdő a jövőnek elnevezésű projekt pozitív hatással lesz a helyi közösségekre is, mert alkalmuk lesz tevékenyen is részt venni az erdő erőforrásainak megőrzésében, az erózió, a földcsuszamlások és az áradások megelőzésében az újraerdősített területeken.

A projekt egy sürgős igényre válaszol, az erdőalap újratelepítése és regenerálása a cél, akár magántulajdon, akár az önkormányzatok tulajdona. Az erdőket a tulajdonosok több fázisban, és különböző állapotban kapták vissza, sok esetben már teljesen degradált állapotban. Az állam támogatja a mezőgazdasági területek erdősítését, de nem létezik támogatási rendszer az újraerdősítésre.

Az AAP fogja lebonyolítani a csemeteültetési és erdőgondozási munkálatokat, a szucsávai Ștefan cel Mare Egyetem pedig a területek kiválasztásában, a munkálatok ütemezésében segít, tudományos metodológiát használva. A Holzindustrie Schweighofer a projektmenedzsment és finanszírozási feladatokat vállalta, ugyanakkor önkéntes csapatok toborzásával, a helyi közösségek bevonásával és az oktatói, nevelői feladatok ellátásával is hozzájárul a projekt sikeréhez.

Az újraerdősítési kampány mindenki számára elérhető. A beültetendő erdőterületeket a www.padureademaine.ro honlapon lehet regisztrálni, ugyanott bárki informálódhat a projektről, a metodológiáról és a kapcsolódó tevékenységekről.

(A Holzindustrie Schweighofer közleménye)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. október 3., 13:14
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Na akkor lessz amit ultessen a Holzindustrie Schweinghoffer.Remelem az osszes erdot ujjaulteti amit kivagatott Romaniaba.Mar aki elhiszi ezt a hazugsagot nekuk.Mert ezt a bloffot azert nyomta be a Schweinghoffer,hogy tovabb tudja nyesni a meg meglevo erdoket.Ravasz am a zsidok agya,de nagyon ravasz.

 • User
  Dátum: 2017. október 3., 15:52
  ÉRTÉKELÉS: -18

  1. Schweinghofferék nem zsidók. 2. A Schweinghoffer nem folytat erdőkitermelést Romániában.
  Kommentelni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes…

 • User
  Dátum: 2017. október 3., 17:26
  ÉRTÉKELÉS: 17

  Az erdoket valoban nem ok vagjak, hanem az ilyen bugyutakkal,a szekely nep szegyeneivel(es a roman nepet se felejtsuk el!)vagassak,hogy ok a torveny felelossege alol mentesuljenek.Igy igaz ahogy mondod.A buta golyok kivagjak,es ok folvasaroljak.Aztan ha majd egyszer valodi rendszervaltas lessz(ami a kozeljovobe nem valoszinu,ilyen buta nepseggel mint amilyenek itt elnek!)es egy olyan kormany kerul hatalomra mely nemcsak torvenyeket ir,hanem be is tartja azokat,akkor majd nem a Schweighoffert vonjak felelossegre,hanem az idevalosi roman allampolgarokat akik az erdoirtast vegeztek.Na most mar erted,hogy miert irtam,hogy ravasz ez a Schweighoffer.Mert ha most sem erted akkor sajnos tovabb nincs mit ketten targyaljunk.

 • User
  Dátum: 2017. október 4., 16:41
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Én tudom, hogy vágják, tudom, hogy valaki engedi nekik. Én nem kaptam belőle semmit, nem is fogok, máshonnan kell fát vennem. Miből gondolod, hogy meg kell állítanom őket. Vajon nem az állítaná meg, akik engem fogmak el, ha belépek az erdőbe? Aztán mikor baj lesz, a begyűjtött pénzből elmennek Hawaira. Mi pedig vesszük a gyógyszereket a politikusok patikájából (Soros adja, kapjunk rákot).