Hirdetés
Hirdetés

Erdélyi magyar egyetemistáknak hirdet felvételt az MCC Kolozsvári Egyetemi Programja

Az egyetemi alapképzésen ősszel második évüket kezdő kolozsvári diákok jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Kolozsvári Egyetemi Programja (KEP). A hagyományos oktatást kiegészítő szakirányos képzések célja, hogy felkarolja azokat a tehetséges egyetemistákat, akik a kurzusok elvégzését követően környezetük javára szeretnék fordítani a megszerzett tudást.

Hirdetés
Hirdetés

„A felvételi eljáráson sikeresen továbbjutó diákok teljesen ingyen képezhetik magukat az MCC kolozsvári központjában. A program során hallgatóink nemcsak vezetői tapasztalatokat szereznek, de lehetőségük van arra is, hogy idegen nyelvi ismereteiket tökéletesítsék, mindezt neves és gyakorló szakemberek segítségével. Tapasztalataink szerint nálunk olyan használható tudással gyarapodnak a résztvevők, amelyet a szakmai életben szinte azonnal kamatoztatni tudnak” – mondta Lánczi Péter, az MCC ügyvezetőigazgató-helyettese.

A felvételt nyert, októberben másodévüket megkezdő egyetemisták a KEP keretében Erdély-tanulmányok, Média és kommunikáció, valamint Nemzetközi kapcsolatok és gazdaság szakirány közül választhatnak. A szakirányos kurzusok és ingyenes nyelvórák mellett a diákok mentorok által felügyelt projektmunkák során gyakorlati tapasztalatokat szereznek. Továbbá tágabb látókörre tesznek szert és mélyebb ismereteket sajátítanak el egy-egy általuk kiválasztott területen. Mivel az MCC a szakmai fejlődésen túl az összetartozást erősítő pezsgő közösségi diákéletet is fontosnak tartja, ezért a résztvevők élményekkel teli programokra, táborokra is számíthatnak.

A programba jelentkezőknek egy felvételi eljárás keretein belül szóbeli és írásbeli vizsgát kell tenniük. Míg előbbi egy logika- és szókincsteszt kitöltését, valamint a választott szakirány által megadott felvételi témák közül egynek a kidolgozását jelenti, addig a szóbeli vizsgán a megírt esszét kell prezentálni a felvételi bizottság előtt.

Az MCC budapesti központú, több mint húszéves múltra visszatekintő, interdiszciplináris, egyetemektől független intézmény, amelynek célja Kárpát-medence-szerte a tehetséges fiatal hallgatók felkarolása és oktatása magas színvonalú képzési rendszerén keresztül. Az MCC KEP ugyanezek szellemében nyújt a felsőoktatási tanulmányok mellett végezhető képzési lehetőséget a Kolozsváron tanuló egyetemisták számára, az egyetemi intézménytől és a tanult szaktól függetlenül.

Az MCC Kolozsvári Egyetemi Programjának szakirányos képzéseire április 23. éjfélig adhatják be pályázatukat az érdeklődők. A képzésről és a jelentkezés feltételeiről további információ az intézmény honlapján (http://mcc-kolozsvar.ro/) olvasható, ahol nemcsak a kurzusok, de a felvételi kritériumok is bővebben áttekinthetőek.

 

További információ:

Kapcsolattartó személy:

Likker Zsuzsanna, programkoordinátor

Mathias Corvinus Collegium, Kolozsvári Egyetemi Program

zslikker@mcc.hu , 0040 728 096613

 

Lendvai Eszter

BRD Communications

+36 20 4370402

lendvai.eszter@brdcomm.hu

 

Mathias Corvinus Collegium

A Tombor András által alapított Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Tihanyi Alapítvány fenntartásában működő tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt az oktatást kiegészítő, magas színvonalú képzéseket az általános iskola felső tagozatától kezdve az egyetemig, és azon túl is. Az intézmény oktatási portfóliója tartalmaz olyan hiánypótló képzéseket is, mint a Női Közéleti Vezetőképző Program vagy a határon túli politikai iskolák.

Az MCC tehetséggondozó munkájával a szűkebb és tágabb környezetükért tenni képes és akaró fiatalokat nevel, emellett egy, a szélesebb közönség számára is hozzáférhető tudásközpontot alakít ki. Az MCC tevékenysége ugyanis nem merül ki a képzési programok szervezésében; az intézmény több mint húsz éve elkötelezett a tudományos és közéleti témák felvetése, gyümölcsöző viták és diskurzusok megteremtése mellett. Ebből adódóan képzési programjai szervezésén túl, hangsúlyos részét képezi tevékenységi körének konferenciák, beszélgetések, viták, szakmai összejövetelek rendezése, valamint kötetek szerkesztése és kiadása is.

Az intézmény képzései valamennyi felvételt nyert diák számára ingyenesek.

http://www.mcc.hu

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük