Felhívás!

Egy közösség jövője hitre és eszményekre épül

A Székely Szabadság Napjára készülve két eseménysorra kell figyelni. Az egyik a koronavírus-világjárvány, amely már az elmúlt esztendőben is gátolta a megemlékező rendezvényeket. A másik, ezzel szemben örömteli, ez a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezésének sikere.

Az előbbi, bár fájdalmas veszteségek árán, megtanított arra, hogy jobban figyeljünk, vigyázzunk egymásra, és sajátítsuk el az együttműködésnek, a közös cselekvésnek olyan új eszközeit, amelyeknek hasznát vesszük a jövőben.

Az utóbbi egyik legnagyobb tanulsága, hogy mindazok ellenére, hogy kevesen vagyunk, lehetünk erősek, hatékonyak. Ennek alapja egy olyan összefogás, amely hitre, eszményekre és tudásra épül.

Az eszmények sorából március 10-én ki kell emelnünk a székely szabadságot. Egy eszményről beszélünk hát, amelynek emlékeit őrizzük, és amelyet Székelyföld területi autonómiája révén meg akarunk valósítani. De addig is véget kell vetni Székelyföld hátrányos gazdasági megkülönböztetésének, és ennek eszköze a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezése.

A Székely Nemzeti Tanács által javasolt európai jogalkotási folyamatot 1 400 000 ember támogatja az Európai Unió huszonhét államából, miközben teljesült tíz államban a támogató aláírások alsó küszöbére vonatkozó feltétel is. Május 7-éig a támogató aláírások számának emelkedésével megerősödik a nemzeti régiók mozgalma, amelyet sikeressé akarunk tenni az Európai Unióban. Éppen ezért arra ösztönzünk minden magyart Európából, beleértve Magyarországot, Erdélyt és Felvidéket, hogy támogassák aláírásukkal minél többen a hátralévő két hónapban a nemzeti régiók polgári kezdeményezést a www.nemzetiregiok.eu honlapon.

Erősítse meg a jövőbe vetett bizakodásunkat, hogy amit tíz évvel ezelőtt megígértünk, valóra váltottuk: Székelyföldért megmozgattuk Európát!

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.