Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csernátonban megoldják az ivóvíz-gondot

Csernátonban megoldják az ivóvíz-gondot Közérdekű

Mágori István, Csernáton község alpolgármestere szerdán szakembereket hívott össze, hogy kidolgozzák, milyen gyakorlati lehetőségek vannak az ívóvíz ellátás javítására. 

„Elsődleges feladatként fogjuk kezelni a meglévő vízhálózat korszerűsítését és karbantartását Csernáton községben, hiszen mindannyiunk számára elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvíz. Azért fogunk dolgozni, hogy Albisban és Ikafalván is kiépítsük a vízhálózatot” fogalmazott az RMDSZ-es alpolgármester.

A találkozón jelen volt Szilveszter Szabolcs, Kézdivásárhely alpolgármestere is, aki vállalta, hogy amennyiben Kézdivásárhelyen is marad az RMDSZ vezetés, szakértelmével segít abban, hogy gördülékenyen haladjanak a munkálatok. Az alpolgármester hangsúlyozta: „Egész Kézdiszék vízproblémáját a szívemen hordom, a szakmám is kötelez, éppen ezért biztosíthatom a Csernáton községi lakosokat, hogy számíthatnak a segítségemre.

Papp Lajos, a Kovászna Megyei Vízszolgáltató céhes városbeli megbízottja, hangsúlyozta: „Csernáton község vízellátási problémájának megoldására két lehetőség van: az egyik, rácsatlakozni a kézdivásárhelyi vízvezetékre, a másik pedig két mélykút fúrása, amellyel pótolni tudjuk a felszíni források aszály idején elapadó vízhozamát.

Egy ilyen jellegű munkálat két év alatt kivitelezhető, amennyiben elhivatott, jó csapat dolgozik a probléma megoldásán” – fogalmazott dr. Ilaș Ioan, a Kovászna megyei vízgazdálkodási hivatal igazgatója.

Kozsokár Attila, a Kovászna Megyei Vízszolgáltató Közüzemek Rt. vezérigazgatója kiemelte: „Mi, mint szolgáltató azt támogatjuk, hogy a község rácsatlakozzon a kézdivásárhelyi hálózatra, ugyanis nagy harcok révén, sikerült minőségi vízhálózatot építeni Kézdivásárhelyen, amely képes ellátni a községet is.”

Csapatban, gondos tervezéssel nagy dolgokat tudunk véghezvinni. Erőnk és kapcsolati rendszerünk megvan ahhoz, hogy ezt a problémát megoldjuk. Számunkra fontos, hogy településeink fejlődjenek, hogy építkezni tudjunk összegezte Mágori István

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének sajtóirodája

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. május 24., 7:15
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Ez a Mágori régebb nem EMSZ-es volt? Most új életet kezdett, rájött, hogy az RMDSZ-szel jobban érvényesülhet. Mindenképpen szoros harc elé néznek a csernátoniak három polgármesterjelölttel. A kampányban mindenki füvet-fát igér, vagy netán vizet.

 • User
  Dátum: 2024. május 25., 8:17
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Csernátonban három olyan képességű jelölt van, amely tökéletesen jellemzi a helyi közösséget : egyik rátermettebb mint a másik. Egy törtető és hatalom éhes báb aki partot váltott a sikerért, egy örök vesztes visszatérő aki kb. 25 éve tanácsos de a legnagyobb érdeme az évi 3-4-5 külföldi kirándulás a tanács pénzén , es hát a jelenleg is regnáló (?!)aki azzal kampányol hogy szavazz a változásra…
  Ezek majd megoldanak mindent, csak azt nem értem hogy eddig miért nem? Pedig ott voltak mind….