Felhívás!

Budapesti tapasztalatcserén

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap Határtalanul! programja tette lehetővé, hogy szeptember 12–17. között együtt dolgozhassanak Budapesten és felkészüljenek az október 23-i megemlékezésre a Plugor Sándor Művészeti Líceum színészosztályainak és a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium dráma- és médiatagozatos diákjai.

A program elsődleges célja a magyar–magyar kapcsolatok építése, a személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése által, amely a közel 90 fiatal számára leginkább a szakmai tapasztalatcserén, a közös műhelyfoglalkozásokon és próbákon teljesedik ki. A közösen eltöltött öt nap célja abba az interaktív kutató- és alkotómunkába összpontosul, amely a diákokkal közösen, a művészet eszközeivel arra keresi a választ, hogy mit jelentenek ma az október 23-i események a tizenhat-tizennyolc éves fiatalok számára. A projektet Benyhe Bernát és Illési Luca budapesti, valamint Fazakas Misi és Mucha Oszkár sepsiszentgyörgyi szakemberek irányítják.

A szakmai programok mellett a diákok részt vettek különböző megemlékezéseken, kulturális programokon, valamint kirándulással egybekötött városlátogatáson is. A sepsiszentgyörgyi csapat Budapesten felkereste az október 23-i eseményekhez kapcsolódó jelentős emlékhelyeket, október első felében a budapesti diákok látogatnak el Sepsiszentgyörgyre, folytatva az október 23-i eseményekre való felkészülést.

A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum magyar nyelvű, akkreditált drámatagozata a következő tanévtől egy újabb kilencedikes színészosztályt indít. A felvételi májusban lesz, de már most elkezdődnek a rendszeres felkészítők. Legközelebb október 9-én 15 órakor a Visky Árpád-drámateremben ismerkedhetnek meg az érdeklődők a tagozattal és a szaktantárgyakkal.

(Osonó-közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.