Felhívás!

Beszámoló a közösségi alapról

Május 18-án a Háromszéki Közösségi Alapítvány kuratóriuma a 2017. január-április periódusban a közösségi alapba gyűlt összegek felhasználásáról döntött. A döntést a következő időszakra tervezett eseményeket, a felhasználói javaslatokat, valamint időközben az alapítványhoz befutott kéréseket figyelembe véve hozta meg.

Ennek megfelelően 10.000 lejt ítélt meg a Székelyföldi Tehetségalap javára, ösztöndíjakra, amelyeket ősszel nyílt pályázati rendszerben osztanak ki tehetséges gyermekeknek és fiataloknak. Továbbá 4000 lejjel támogatja a június 24-én Székelyudvarhelyen szervezendő Székelyföldi Tehetségnap negyedik kiadását, 2000 lejjel járul hozzá a sepsiszentgyörgyi sportnapok szervezési költségeinek támogatásához, 2000 lejjel támogatja a Légy önkéntes a közösségedben nevű nemzetközi konferenciát, amelyet a Román Pedagógusok Szövetsége Kovászna megyei szervezete szervez Sepsiszentgyörgyön. Ugyancsak 2000 lejjel támogatja a kézdivásárhelyi Pro Schola Egyesület Örökségünk című videofilmjének elkészítését, 1000 lejt pedig a nyereményalapba helyezett, a júniusi sorsolásra, a hűséges kártyafelhasználók körében. A márciusi sorsolás nyertese Fazakas Lehel sepsiszentgyörgyi lakos.

Az alapítvány az előző alapfelhasználásból 33.600 lej értékben fordított közösségi célokra: 13.000 lejt fordított a közösségi kampány tevékenységeire, 18.600 lej értékben vásárolt őshonos gyümölcsfa-csemetéket, melyeket 10 háromszéki településen osztottak szét családoknak, 1000 lejjel támogatta a rákosi tűzkárosult Molnár családot, és ugyancsak 1000 lejjel járult hozzá a VII. Székelyföldi Népdalvetélkedő országos döntőjéhez.

(HKA-közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.