Baszkföldön a SZNT-küldöttség

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) küldöttsége – Ferencz Csaba alelnök és Dabis Attila külügyi megbízott – a Baszk Nemzeti Párt meghívására részt vett a párt Bilbao melletti, Forondán tartott éves nagygyűlésén.

Az Alderdi Eguna nevű rendezvényen mintegy húszezer résztvevő előtt Íñigo Urkullu, Baszkföld autonóm régió kormányfője és Andoni Ortuzar, a Baszk Nemzeti Párt elnöke tartott beszédet, utóbbi a nemzeti régiók képviselőivel, a meghívott vendégekkel együtt a Székely Nemzeti Tanács küldöttségét is külön köszöntötte.

A nagygyűlés alkalmával a baszk vezetők, mind Íñigo Urkullu kormányfő, mind Andoni Ortuzar pártelnök támogatásáról biztosította és aláírta a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezést. Az aláírási ívét kézjegyével látta el továbbá Aitor Esteban Bravo, a Baszk Nemzeti Párt képviselője, a párt spanyol képviselőházi frakciójának elnöke és szóvivője, és Jokin Bildarratz Sorron szenátor, a Baszk Nemzeti Párt spanyol szenátusi frakciójának szóvivője. A meghívott nemzeti régiók képviselői közül a polgári kezdeményezést aláírásával támogatta Mark Demesmaeker, az Új Flamand Szövetség Párt szenátora, Belgium szenátusának tagja, François Alfonsi, a korzikai Régiók és Népek Szolidaritása Párt európai parlamenti képviselője, valamint Mathieu Uhel Varr, a Breton Párt tagja.

A Székely Nemzeti Tanács küldöttsége hétfőn a Baszk Nemzeti Párt székházában megbeszélést folytatott Mikel Burzakoval, a Baszk Nemzeti Párt külügyi megbízottjával az aláírásgyűjtés gyakorlati kérdéseiről.

(Az SZNT sajtószolgálata)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.