Felhívás!

Támogatási programok

A kormány újabb intézkedésekkel szeretné felpörgetni a hazai turizmust, szakemberek szerint üdvözlendő minden ilyen intézkedés, ám erőteljesebb országnépszerűsítésre lenne szükség, hogy több külföldi vendég érkezzen hozzánk.

A turisztikai minisztérium kész akár pénzzel is ösztönözni a turisztikai irodákat, amelyek külföldi vendégeket csábítanak az országba, jelentette be Bogdan Trif. A turisztikai miniszter szerint az utazásszervező irodák 50 eurót kapnának minden külföldi vendég után, de csak abban az esetben, ha a turista legalább 4 éjszakát eltölt Romániában. Statisztikák szerint jelenleg a külföldi vendégek átlag alig 2 éjszakát töltenek az országban, mivel főként üzleti célokkal érkeznek, vagy sport, vallási és kulturális eseményeken vesznek részt, kevesen jönnek üdülni. Az idegenforgalmi miniszter szerint az utazási irodák sok embert visznek külföldre, ám ezzel a pénz is elvándorol, ezért szeretnék, ha több turista érkezne az országba. A vendégenként 50 eurós támogatással számítások szerint mindenki jól járna.

A másik intézkedéstől a főszezonon kívüli, belföldi turizmus felpörgetését remélik. Tervek szerint a jelenlegi 1450 lejes vakációs jegyek helyett 2080 lejes csekket kaphatnának, akik tavasszal vagy ősszel értékesítenék ezeket. László Endre, a székelyföldi Turisztikai Desztináció Menedzsment klaszter elnöke jónak tartja az intézkedéseket, ám bízik abban, hogy az 50 eurós ösztönző támogatáshoz feltételként szabott négy vendégéjszakát nem egy szálláshelyen kell eltöltenie a külföldi turistának, hiszen általában körutakra fizetnek be. Ugyanakkor nem tartja jó ötletnek, hogy a vakációs jegyet csak kártyán adnák, mert ez rosszul érintené a hegyvidéki szállásokat, ahol nincs térerő és kártyaolvasó.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.