Felhívás!

Az emberek biztonsága a legfontosabb

Kovászna Megye Tanácsa 12, egyenruhára felszerelhető videokamerát, úgynevezett testkamerát vásárolt a megyei rendőrség számára. A BodyCam kamerák összértéke 11 ezer lej.

„Kovászna Megye Tanácsa számára az emberek biztonsága van az első helyen. Ezek a felszerelések mind a lakosság, mind a bevetésen levő rendőrök biztonságát szolgálják, hatékonyabbá téve a tevékenységüket. Ugyanakkor követni, ellenőrizni lehet, hogyan viszonyulnak a rendőrök a lakossághoz, hiszen rögzíti a rendőrségi intézkedéseket is” – emelte ki Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. 

A Kovászna Megyei Rendőrség eddig nem rendelkezett testkamerákkal, ezért a megyei önkormányzat keretében működő Közrendészeti Hatósághoz fordult azok beszerzése érdekében. Trăistaru Lucian, Kovászna megye megbízott rendőrparancsnoka szerint ez az együttműködés jó kezdet, és reméli, további kamerák beszerzésére is sor kerülhet.

„Ezeknek a kameráknak segíthetnek a rendőri túlkapások megelőzésében, a panaszok feltárásában, ugyanakkor a felvételeket hivatalos személy elleni erőszak esetén is fel lehet használni bizonyítékként a bíróságon. Növeli a felelősségtudatot mind a rendőrben, mind az állampolgárban” – magyarázta a rendőrparancsnok.

A BodyCam SOP 09-32GB testkamerákat kisebb gombkamerákkal is felszerelték, egyenruhára felszerelhetőek, éjjellátó funkcióval rendelkeznek, egy kamera 480 percet tud rögzíteni.

(Kovászna Megye Tanácsnak sajtóirodája)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.