Felhívás!

A szexről az egyház keretei között is lehet beszélni

A szeptember 14-i Ikafalvi Ifjúsági Napon a templomban megtartott áhítat után Dombi Anita és Dulló Zalán tartott ismerkedőjáték-félórát, majd pedig egy érzékenyítő meditáció után a kolozsvári Bódi Rozália pásztorálpszichológus De hát mindenki csinálja! című, a serdülőkori, (túl) korán kezdett szexről, lájkvadászatról, (h)arcvonásokról, (ál)arcokról szóló előadását várta mindenki.
A pszichológus bátran nyúlt ehhez a kényes, de fiatalok körében nagy érdeklődésnek örvendő témához. Minden fiatal viszonyul hozzá valahogyan, és jó, ha az egyházon belül is lehet erről beszélni – hangzott el a bevezető gondolat. Az előadó elmondta, a legtöbb fiatal az online térben gyűjt a témával kapcsolatos ismereteket. Ha számukra ez a kézenfekvő információszerzési út, akkor fontos, hogy hiteles csatornákon szörfözzenek. Így a yelon.hu, beszelniaszexrol.hu és a hormonmentes.hu honlapokat ajánlotta, amelyekre ezúton mi is felhívjuk az érdeklődő fiatalok figyelmét! Az ifjú korban elkezdett szexuális életnek sok oka lehet, a legtöbb esetben mégis a szeretethiányról, illetve a szeretetpótlás igényéről szól.
A tartalmas és építő előadás után kiscsoportos témamegbeszélések, majd szeretetvendégség következett. Köszönjük Dombi Etelka ikafalvi nőszövetségi alelnökünk meglepetését, aki egy nagy tál pánkóval és aromás szőlővel lepte meg az ikafalvi faluházban összegyűlt ifjakat. Köszönjük Bardócz Tímea programfelelős, Bartos Brigitta, Csorba Eszter, Fetés Hanna, Dulló Zalán, Zágoni Hunor és Szilágyi-Nagy Zétény önkéntesek segítségét, valamint a magyar kormány által működtetett Bethlen Gábor Alap támogatását.
(Az Ikafalvi Református Egyházközség sajtószolgálata)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.