Felhívás!

A kereskedelmi és iparkamara, valamint az A&C Associated félretájékoztatnak?

A megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség cáfolja a hírt, miszerint a kényszerszabadságra vonatkozó állami támogatások igénylése során hivatali visszaélés történt volna. Eddig több mint 1000 háromszéki vállalkozás igényelte, hogy több mint 7300 alkalmazottjának a technikai munkanélküliségét támogassuk. A kényszerszabadságra küldött alkalmazottak után járó állami támogatások a dokumentációk pontos átvizsgálása után, 12.500.000 lej értékben kifizetésre kerültek.

Minden olyan háromszéki vállalkozás, amely az előírt dokumentációt helyesen nyújtotta be, finanszírozásban részesült. A sajtóban megjelent hír, miszerint az ügynökség (AJOFM) telefonon közölte egyes helyi vállalkozókkal, hogy zárolva van számukra a kényszerszabadságra küldött alkalmazottaik után járó állami támogatás, amennyiben a munkaszerződések részmunkaidőre vonatkoztak, nem valós (kifizetésre került a részmunkaidőnek számított ½ norma, de akár a 2 órás munka is).

A megyei kereskedelmi és iparkamara, valamint az A&C Associated könyvelési és adótanácsadó cég dicséretes indítványozása mellett igazi segítségként szolgálna a cégek számára, ha a dokumentáció pontos összeállításában vállalnának szerepet, hiszen a beküldött kérelmek 50%-a javításra vagy kiegészítésre szorult (lásd rossz bankszámla-számok, elírt fizetések és dátumok, vagy akár hiányos, aláírás nélküli kérelmek). Felkérjük a háromszéki vállalkozókat, hogy amennyiben igényelni szeretnék a törvény/kormányhatározat/rendelet biztosította lehetőséget, forduljanak bizalommal az ügynökséghez, mint illetékes és erre hivatott intézményhez. Elérhetőségeink: telefon: 0267.312.157, fax: 0267.317.045, e-mail-cím: ajofm@cv.anofm.ro.

Kelemen Tibor igazgató

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.