Felhívás!

A gyógynövényekre is szükség van

Lelkünk és testünk épülésére, sokunk örömére harmadjára is beindult Ikafalván a Rád is szükség van programsorozat idei, első tevékenysége: gyógynövény-ismertető, jó idő esetén barangolós gyűjtéssel összekötve. Az időjárás nem kedvezett, így a modern közösségi faluház nagytermében, július 22-én, délután 3 órára megérkeztek a környékbeli (Kézdivásárhely, Kovászna, Torja, Csernáton) speciális igényekkel élő hőseink, kísérőikkel együtt.
Az ikafalvi segítő csapat és a nőszövetség tagjai szívélyesen fogadták az immár családtagoknak számító kedves vendégeket. Bardócz Csaba tiszteletes úr szeretettel köszöntötte a társaságot, Bardócz Tímea programfelelős pedig ismertette a tevékenység mozzanatait. Mint minden ilyenszerű esemény, ez a mostani is érdekes, hangulatos, mozgásos játékokkal kezdődött, melyet Bölöni Szakács Cecília vezetett.
Gyógynövény-bemutató következett. Jómagam a lándzsás útifűről és a meggyszár jótékony hatásáról beszéltem, Pánczél Erika a katángról, orbáncfűről, apróbojtorjánról tartott ismertetőt, Konnáth Éva, az ikafalvi nőszövetség elnöknője a körömvirágot, a mezei zsurlót és a kakukkfüvet mutatta be. A bemutató interaktív jellegű volt, a hallgatóság is kiegészíthette az elhangzottakat. Sok összegyűjtött gyógynövénnyel ismerkedtünk meg, meg lehetett tapintani, szagolni, rágcsálni. Be volt iktatva egy kis népdaléneklés, meggytémával. Ezt követte egy érdekes foglalkozás, ahol kis, gyógynövényeket ábrázoló képecskéket kaptunk, amiket fel kellett ismerni és rá kellett ragasztani az emberi test rajzán azokra a testrészekre, szervekre, amelyekre jótékony, gyógyító hatással vannak.
A rendezvénysorozat nem jöhetett volna létre a támogatók nélkül, ezért hálásan köszönjük a sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítványnak, Írisz háznak és segélyszervezeteinek, a svájci Heksnek és a Brot für die Weltnek.
Nagyoláh Ilona, nyugdíjas tanítónő

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.