Felhívás!

A gyergyói zenekar is segíti a látássérülteket

A Bagossy Brothers Company zenekar legújabb feldolgozásával segíti az Erdélyi Magyar Látássérültekért Egyesületet (EMLE). A Van egy ház című dal újradolgozásában egyrészt szerepet kaptak az egyesület látássérült tagjai. Figur Botond zongorán kíséri az együttes tagjait, Nagy Csengelle és Csutak Mercédesz pedig énekel. Másrészt, a zenekar az új köntösbe öltöztetett dal összes bevételét a Vakok és Gyengénlátók Iskolájának létrehozására ajánlja fel. A cél nem kisebb, mint a 101 éve megszűnt Erdélyi Magyar Vakok és Gyengénlátók Iskolájának az újraindítása, valamint az eddig még soha nem létező Felnőtt Rehabilitációs Központ létrehozása. 

Fél éve tart már az EMLE adománygyűjtő kampánya. Februárban még az volt a terv, hogy speciális iskolát létesítenének Székelyudvarhelyen, a városközpontban a gyerekeknek a magyar kormány támogatásából, a felnőtteknek pedig különálló rehabilitációs központot hoznának létre. Az EMLE 2018-ban tűzte ki célul az önálló, magyar tannyelvű iskola létrehozását vak, alig- és gyengén látó gyerekek számára. A felnőtteket célzó rehabilitáció pedig nem csak a látássérülteket, hanem a közvetlen környezetüket is szeretné támogatni. Azóta Buttu Arnold Csaba, az egyesület elnöke szerint minden tevékenységük szorosan összefügg a célkitűzéseikkel. Azonban az eredeti tervekhez képest úgy tűnik, hogy egy intézmény fog létrejönni mindenkinek.

A honlapjuk szerint eddig 12.684 euró gyűlt össze, amely nem kevés összeg, mégis messze még a kívánt mennyiség. Az egyesület ugyanis egymillió eurós célt tűzött ki, ebből tudnák véghezvinni elképzeléseiket.

Adományokat folyamatosan várnak, adakozni lehet az erdelyivakiskola.org weboldalon, de nemrégiben adománygyűjtő ládákat is kihelyeztek több településen. Megyénkben ilyen ládát Sepsiszentgyörgyön, a Gardenia – Firhang Függönyszaküzletben és Zágonban, a Lotus Pharma Gyógyszertárban lehet találni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.