Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Válaszút előtt a román olimpiai válogatott

Ma játsszák a tokiói olimpiai labdarúgó torna utolsó csoportmérkőzéseit. A román válogatott szorult, de nem reménytelen helyzetbe került, Új-Zéland ellen csak a győzelem hozhat továbbjutást, míg a döntetlen vagy a vereség a búcsút jelenti.

Hirdetés
Hirdetés

A távol-keleti ellenfél az első mérkőzésen legyőzte az éremesélyes Dél-Koreát. A B-csoport maradt mérkőzései bukaresti idő szerint ma 11.30-kor kezdődnek: Románia – Új-Zéland és Dél-Korea – Honduras. Két forduló után egy igazi „körbeveréses táblázat” alakult ki, minden csapatnak 3 pontja van (egyszer-egyszer győztek, egyszer-egyszer veszítettek). Ha mindkét szerdai mérkőzés döntetlen lesz, az 1–2. helyeken álló Dél-Korea és Honduras a továbbjutó, a román csapatnak gyenge (1-4) a gólaránya, és emiatt utolsó, még a harmadik helyezett Új-Zélanddal szemben is hátrányban van. A győzelem azonban biztos továbbjutás.

Az olimpiai focitornán az alapcsoportok végső állását a pontszám dönti el, egyenlő pontszám esetén pedig sorrendben az alábbi kritériumokat követik: 1. gólarány, 2. egyenlő gólarány esetén a lőtt gólok száma (a több lőtt előnyt jelent), 3. ha az egyenlőség tökéletes, akkor számít az egymás elleni eredmény, 4. hármas holtverseny esetén az egymás elleni gólarány, majd az egymás ellen lőtt több gól a következő szempont, 5. ha a felsoroltak után is teljes az egyenlőség, a piros- és sárgalapos figyelmeztetések következnek (akinek több van, hátrányba kerül), 6. hogyha mindezek után is egyenlő az állás, sorshúzás dönt a továbbjutó kilétéről.

A szakmai elemzők és a fogadóirodák is minimális esélyt adtak Románia végső győzelmére. Noha az olimpiai válogatott gerincét a 2019-ben, az U21-es Európa-bajnokságon elődöntőben szereplő játékosok adják, ez aligha lesz elég, a román szakvezetők ugyanis nem használták ki azt a lehetőséget, hogy három „túlkoros” (24 éven felüli) játékost nevezzenek az ország legjobb labdarúgói közül. Másik 3-4 csapatnál viszont vannak világklasszisok. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük