Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

2021-ben is az ország első egyeteme

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) 2021-ben sorozatban a hatodik éve foglalja el az országos egyetemi rangsor első helyét. Ezt a romániai kutatók Ad Astra Egyesülete közölte november 25-én.

Az Egyetemi Metarangsor több nemzetközi egyetemi rangsor eredményeit gyűjti össze, az elemzésbe 11, az IREG Observatory által akkreditált nemzetközi rangsor kerül bele (https://ireg-observatory.org/en/), amelyekben a romániai egyetemek különböző helyezéseket értek el; az osztályozásban használt mutatók árnyalatainak függvényében az Egyetemi Metarangsor szerepe a pozicionálásban viszonylag állandó minták azonosítása.

„Természetesen örömömre szolgál, hogy sikerült megőriznünk első helyünket az ország egyetemei között – immár hatodik éve sorozatban, bár minimális ingadozásokkal –, ám azt tapasztalom, hogy számos romániai egyetemen nagyon dinamikus, ami egészséges versenyszellemet teremt a romániai egyetemek között. Örülök, hogy láthatom a romániai egyetemek fejlődését, bár aki olvas a sorok között, továbbra is aggódnia kell (mások külföldön gyorsabban és jobban nőnek, mint mi, mi pedig egy egyre homogénebb, de még nem túl versenyképes területen gyűlünk össze). Számomra a rangsorok elsősorban nem a nyilvános üzenet miatt fontosak, bár ez is számít egy bizonyos mértékig, hanem különösen a belső elemzések miatt, amelyeket a nemzetközi mércék viszonylatában végezhetünk, ezzel is a bizonyítékokon alapuló akadémiai politikákat erősítve. A BBTE-nél végeztünk és folyamatosan végzünk ilyen elemzéseket, hogy a lehető legjobban teljesítsük akadémiai küldetésünket” – nyilatkozta dr. Daniel David egyetemi tanár, a BBTE rektora.

(BBTE-közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük