Felhívás!

Víztisztító-állomás épül Erdőfülében

Víztisztító-állomás épül Erdőfülében Kovászna megye

Bardoc községben egyelőre a költségvetés elfogadására várnak, mely a jövő hónapban lesz esedékes, utána kristályosodik ki, mire lesz pénz idén a falvakban, milyen terveket fognak tudni megvalósítani.

Kolumbán Sándor alpolgármestertől annyit megtudtunk, épül az új víztározó Erdőfülében, mely ha kész lesz, várhatóan a községben szolgáltatott víz minőségének javulását fogja eredményezni. Elmondása szerint a községnek az elmúlt években kiépített vezetékes vízhálózatára a legtöbb lakó rácsatlakozott, ez idáig a szolgáltatás akadálytalanul működött. A vizet fúrt kutakból és átszűréssel a Kormos-patakból nyerik, a fogyasztóknak 2 lejbe kerül köbmétere. A Bardoc­hoz közel található szennyvíztelepüknél egy laborrendszert is építenének, ahol a vízminőséget tudnák ellenőrizni.

A pályázatokkal sem állnak rosszul: egyik révén már vásároltak egy szippantóautót, Leader-pályázaton pedig egy traktort nyertek, mellyel nyáron az útszéli sáncmartokat kaszálják, télen pedig a mellékutakat hótalanítják. A 2020-as évben a községben emelkedtek valamelyest az adók, azért is, mert az elvégzett közművesítési munkálatok után a településeket magasabb adókategóriába sorolták – tudtuk meg.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások