Felhívás!

Gőzerővel fejlesztik a védőoltást

Gőzerővel fejlesztik a védőoltást Külföld

Sikerült elkülöníteni az új típusú koronavírust – állítják a kínai prevenciós központ illetékesei.

Azóta gőzerővel dolgoznak a megfelelő védőoltás kifejlesztésén. Ezzel párhuzamosan a gyógyszerek hatékonyságát is vizsgálják a koronavírus okozta tüdőgyulladás kezelésében.

– Ezúttal alaposan elemezzük a fejleményeket. Mindeddig azonban a koronavírus és a többi vírus között nem látható világos mutációbeli eltérés – akár a környezetből származott a minta, akár páciensekből. Egyelőre ennyit tudunk az új vírus feltűnése óta. A virológia tanulmányok azonban arra utalnak, hogy a vírus mutáció nélkül nem vált volna ilyenné – jelentette be Fu Gao, a kínai prevenciós központ igazgatója.

A koronavírus elleni harcba a világ minden részéből vontak be kutatókat. Kína élen jár a védőoltás kifejlesztésében, de létfontosságúak számára az európai tudományos intézetek kutatási eredményei.

– Az új mintából megkíséreljük felnevelni a vírust. Ehhez olyan sejtbe kell telepítenünk, amely megfelelő kultúraként szolgál. Ez egy pepecselő munka, mert ha a vírust nem vagyunk képesek növekedésre bírni, új környezetet kell találnunk a számára, amelyben néhány nap alatt kialakul egy életképes vírus – ismertette a háttérmunkát Arnaud Fontanet, a Pasteur Intézet egészségügyi részlegének igazgatója.

Kínában eközben négy céget bíztak meg a koronavírus azonosítására alkalmas készlet gyártásával. Az egyikben a dolgozók megszakították a holdújévi szabadságukat. Naponta 200 ezer készlet reagenst állítanak elő, amellyel egy óra alatt kiderül a fertőzés.

(euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.