Felhívás!

Tóba zuhant autó

Amint arról már tegnapi lapszámunkban beszámoltunk, vasárnap egy 49 éves – lapunk információi szerint sepsiszentgyörgyi – sofőr, a Rétyi-tó befagyott felületén autókázott terepjárójával, ám a jég beszakadt alatta. Szerencsére senki nem sérült, a sofőr egyelőre ezerlejes bírsággal megúszta, az illetékesek pedig további lépéseket fontolgatnak.

Radu Stroe, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője érdeklődésünkre elmondta, vasárnap nem sikerült kiemelni a tóba zuhant autót sötétedés előtt, csak hétfőn késő délután. Kiderült, a rendőrséget ugyan nem értesítették az incidensről, de az egyenruhások hivatalból vizsgálatot indítottak, és ezer lejre bírságolták a felelőtlen sofőrt közrendbontásért.

– Szerencsére ezúttal senki nem sérült. Ezúton is arra figyelmeztetjük a polgárokat, hogy kerüljék az efféle fenegyerek-viselkedést, hiszen az anyagi károk mellett akár emberi életet is követelhet a fejetlenség – figyelmeztet a szóvivő.

Dombora Lehel-Lajos, Réty polgármestere elmondta, őket a helyi rendőrfőnök értesítette az incidensről.
– Helyszíni szemle után dől majd el, hogy értesítjük-e a környezetvédelmi felügyelőséget is. A Rétyi-tó ugyan nem környezetvédelmi terület, de figyelembe kell venni az olaj- és üzemanyag-szennyezést, ennek mértékét: mindezek függvényében döntjük el, hogy lépünk-e tovább – magyarázta lapunknak, elárulva, hogy sajnos, ha autókkal ritkábban is, de egyesek motorbiciklikkel, négykerekűekkel gyakran rájárnak a tó befagyott felületére.

– Képtelenség teljes mértékben lezárni, bekeríteni a tavat, és a tiltó táblák fölöslegesek, hiszen semmibe veszik ezeket. Az emberekben kell működnie a felelősség- és realitásérzetnek – mondta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások