Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vizsgálják a háromszéki tragédia hátterét

Vizsgálják a háromszéki tragédia hátterét Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyön nagy port kavart annak a lakásotthonban élő, 16 éves fiúnak az esete, aki a hónap elején követett el öngyilkosságot. Most a családügyi, ifjúsági és esélyegyenlőségi minisztérium is megszólalt.

A családügyi, ifjúsági és esélyegyenlőségi minisztérium közleményt bocsátott ki a hónap elején történt háromszéki tragédiával kapcsolatosan. Felelevenítik a történteket, miszerint 2023. február 1-jén Sepsiszentgyörgyön egy szociális jellegű családi ház 16 éves fiú lakója eltűnt. A személyzet jelentette a rendőrségnek, a fiút másnap holtan (felakasztva) találták a város külterületén, a törvényszéki orvosi vizsgálat szerint öngyilkos lett. Az ügyészség és a megyei gyermekvédelmi igazgatóság nyomozást, illetve vizsgálatot indított.

Olyan híresztelések is lábra kaptak, hogy a szokásostól eltérő szexuális orientációja folytán vetemedett erre a szörnyű tettre. Erre reagálva a megyei gyermekvédelmi igazgatóság közli, a 16 éves fiú sosem beszélt arról, vagy adta jelét annak, hogy valamely „szexuális kisebbséghez” tartozna, és a kis közösségben sem is volt kitéve ilyesféle címkézéseknek, kirekesztő megnyilvánulásoknak.

Hirdetés
Hirdetés

„Sokkoló és rendkívül szomorú eset, el sem tudjuk képzelni, milyen lelki szenvedései lehettek egy 16 éves gyermeknek, ha öngyilkosságra szánta rá magát. Úgy értesültem, csendes fiú volt, kedvelték, értékelték a közösségben, így a tette még érthetetlenebb” – nyilatkozta Gabriela Firea családügyi miniszter, aki várja a nyomozás eredményét. A miniszter rámutatott, sajnos néha adódnak olyan helyzetek, amikor a szociális gyermekvédelmi személyzet felkészültségének és jó szándékának dacára is megtörténhet a baj.

A háromszéki esettel kapcsolatos hatósági jelentések szerint az öngyilkosságot elkövető fiú – társaihoz hasonlóan – legutoljára idén januárban beszélgetett a családi jellegű szociális otthonban szolgálatot teljesítő pszichológussal. A társasház lakói jelenleg fokozottabb lelki segítségben részesülnek.

Képünk illusztráció

Fotó: depositphotos.com

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. február 21., 13:31
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Jó, hogy végre megjelent egy hír erről a szomorú esetről. Lehet csak az én figyelmem kerülte el, de nem szerepelt sehol az eset eddig, nem volt gyászjelentés és tudtommal nem volt fekete zászló se az iskolán. Mintha titkolni akarnánk.

 • User
  Dátum: 2023. február 21., 15:38
  ÉRTÉKELÉS: 27

  Emberek! Öngyilkosság volt és lesz! Hogy pont fiatalok vannak mostanában többségben ez a beteg világ az oka!!! Nincstelenség 1ik felől, a másik fél meg a sok ingyenpénzből jobban él mint régen a királyok!!!
  Az iskolában már 1-4 ben lenézik, ha nem márkás cuccba jelenik meg az iskolatársuk! Külön bélyeg ha lábbusszal🤣😂😎jársz és nem menő luxusautókkal! 9-12be rendelsz- e gyorskaját, milyen telód van, tetkó, szex,cigi, sikerül- e felhúzni a tanárt, megalázni a kapust, a takarítónőt, a gyengébbet! A tanügy/ tanfelügyelőség soha semmit sem tesz, csak keresztbe! (Anti bullyng🤣😂/ bilding továbbképző pénzért tanároknak!! Pfujjj)Egy ilyen gyerek is, aki sérült, kidobták a szülei, valami fogyatékkal él (CES), az jobban monitorizálva kellene legyen! Az oltszemi gyerekotthont is felszámolták és a sok sérült gyereket szétszórták az egészségesek közé! Törvényben jól mutat, h bárki, bárhol tanulhat,deeee! X, Y suli kapott jó pár ilyen gyereket, a tanárt ki készítette fel, hogy kell 1 ilyen gyereket nevelni?! Hol vannak a szakemberek?! Sok azt hiszem, hogy 1 gyorstalpalt egyetemmel pszichológusként van alkalmazva, de ha lekövetnék a telefonját meglepődnének, hogy hol tölti a 8 órát😎😎😎 Nemrég x néptanácsnál, gázasoknál, rádiónál volt ilyen, h évekig fizették a semmiért!!!
  Megdöbbentem 1 alkalommal, amikor munkahelyemen, névtelenül kellett kitöltsek 1 kérdőívet és az iskolapszichológus munkájáról is érdeklődtek……Önök erről mit tudnak?! Hány iskolában van szakember és Ő esetleg hány iskolát föd le, legalább papíron!🤣😂
  Komoly, alapos vizsgálatok kellenének már óvodás kortól!!! Még a személyzetnek is, talán nemcsak 1x egy évben!!! Az a gyerek aki árva az nagyobb figyelmet igényel! Most kit, mivel melegít, h kiírták „talán meleg”?! BETEGEK VAGYTOK?! Ilyet nem illik halottról, főképp, h kiskorú!!!!!

 • User
  Dátum: 2023. február 21., 15:26
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Van baj elég!
  Az alábbi cikk is jó példa erre, h egy lány valahogy kitörne a szürke hétköznapokból, iskolát vált majd országot és pár bubi lebeg előtte: modell, lemezlovas/dj, lakberendező! Most, hogy bugyikára vetközve ámítom magam…. nemtom!

 • User
  Dátum: 2023. február 21., 20:14
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Hát igen, tökéletesen megfelelt volna a Ceu világban is főtanfelügyelőnek, semmi különbséget nem vennénk észre. Talán Iliescu volt a példaképe, az beszélt még ilyen fanyelven.

 • User
  Dátum: 2023. február 21., 22:22
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Az a gond, hogy senki nem nezi meg a szakemberek, pszichologusok felkeszultseget. A legtobb sajnos csak diplomat tud felmutatni. a tenyleges problemara a valasza> NEM TUDOM< EZT IGY HIRTELEN NEM LEHET MEGMONDANI, ergo fogalma sincs a szakmajarol.

 • User
  Dátum: 2023. február 22., 10:27
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Komolyan gondolja valaki, hogy egy pszichológus megakadályozza azt a személyt, aki tényleg meg akarja ölni magát? Az elbeszélget néhány percig minden gyerekkel. Ha a gyerek bevallja, igenis, vannak ilyen gondolatai, talán odaadóbb fogyelemmel követik, segítik. De ha nem, akkor ez lesz a vége. Ne keressünk mindig bűnbakot.

  • User
   Dátum: 2023. február 23., 15:11
   ÉRTÉKELÉS: 0

   a pszichologusban nincs gyogyitto, eletfele vivo efektus. Ezt Popper Peter is allitja. erre irtak, hogy a diploma, es a nemtudommegmondani vezet ide.