Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Visszajárnak a bírságok!

Két hete jelent meg a Hivatalos Közlönyben a bukaresti fejlesztési minisztérium rendelete, amely jogi keretet kínál arra, hogy visszakaphassák a pénzüket mindazok, akiket azért bírságoltak, mert a koronavírus-világjárvány címén bevezetett korlátozó intézkedések idején, a Romániába való beutazáskor 24 óra leforgása alatt nem töltötték ki a megkövetelt digitális adatlapot, amelyet PLF kóddal jelölnek.

Hirdetés
Hirdetés

A PLF-re vonatkozó törvény hatálytalanításáig 180 sepsiszentgyörgyi személyt bírságoltak. A szám azokra vonatkozik, akik ki is fizették a bírságot. A 180 érintett személyből augusztus végéig csupán 29-en jelentkeztek visszaigénylési kérelemmel. A 30 kézdivásárhelyi illetőségű bírságfizetőből 22 nyújtott be visszaigénylési kérvényt. Az említett okokból megbírságolt személyeknek a semmissé nyilvánításra és visszatérítésre vonatkozó törvény hatályba lépésétől számítva 90 nap áll a rendelkezésükre, hogy pénzüket igényeljék a területi pénzügyi hivatalnál. A visszatérítési kérelemhez szükség van a legfontosabb személyi aktákra, a pénzbírságot igazoló jegyzőkönyvre.

A visszaszolgáltatási törvénynek a bökkenője az, hogy csak akkor jogosult az érintett személy a visszafizetésre, ha nincsenek helyiadó-hátralékai! Amennyiben felmerülnek ilyen jellegű elmaradások, az illetékesek levonják a tartozást, és esetleg a többletet kifizetik.

A bírság-visszaigénylési adatlapok megtalálhatók a sepsiszentgyörgyi, kézdivásárhelyi (stb.) polgármesteri hivatalok internetes honlapjain.

Nem kicsinyes ügy, hiszen a 2021. december – 2022. március időszakban előbb 2000 lejtől 3000 lejig terjedő, majd 500 lejes pénzbírságot kockáztatott az, aki a Romániába való beutazáskor nem töltötte ki a járványvédelmi jellegű digitális adatlapot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.