Felhívás!

Virágos Sepsiszentgyörgy

Virágos Sepsiszentgyörgy Kovászna megye

Sepsiszentgyörgy önkormányzata június közepén hirdette meg zöldövezeti szépségversenyét, a három meghirdetett kategóriában (legszebb zöldövezet, erkély és kapu eleje) összesen 66-an jelentkeztek. Múlt héten egy hat tagú zsűri két napon keresztül látogatta végig a benevezett lakónegyedi zöldövezeteket és kapuk elejét.

Az elbírálásnál a zsűri a zöldövezet gondozásába befektetett munka minősége és mennyisége, a növények szépsége, változatossága, az övezetek tisztasága és gondozottsága szerint értékelt. Az erkély kategóriában a zsűrizés a beérkezett fotók alapján történt, ahol a fő szempont az volt, hogy az adott erkély mennyire járul hozzá az utcakép javításához.

A zsűri pontszámai alapján 2020-ban Sepsiszentgyörgy legszebb lakónegyedi zöldövezete a Puskás Tivadar utca 64-es szám, 33-as tömbház A lépcsőházához tartozó területe lett (benevező: Medeșan Eugen Aurel), második díjat a Testvériség sugárút 6-os szám 3-as tömbházának A lépcsőháza (benevező: Sebestyén Mária), a harmadik díjat a Lendület sétány 5-ös szám 18-as tömbházának B lépcsőháza (benevező: Szőcs Éden Jessica) nyerte el.

2020-ban Sepsiszentgyörgy legszebb erkélyének tulajdonosa Szatmári Emese (Vadász utca), az erkély kategória második helyezettje az Antal Esztilláé a Gábor Áron utcában, harmadik díjat pedig Ambrus Évának ítélték oda a Tavirózsa utcában lévő erkélyért. A bizottság Incze Béla Róbert kapuja elejét vélte a legszebbnek (Cigaretta utca), második díjat Vass Csaba Millennium utcai kapueleje kapta, a harmadik pedig Pál Attila Vadász utcai kapueleje.
A legszebb lakónegyedi zöldövezet gondozói egy 18 ezer lej értékű, 12 férőhelyes zárható kerékpártárolóval és egy, a lépcsőházukra kifüggesztett plakettel gazdagodnak az elnyert titulusról, emellett minden lakónegyedi zöldövezet kategóriában pályázó személy/társulás ingyenesen vehet részt az önkormányzat 2021-es zöldövezet-szépítési programjában.

A Dália Virágüzlet felajánlásával a legszebb erkély és kapu eleje kategóriák első három díjazottjai 500, 300, illetve 100 lej értékű utalványban részesülnek, melyet előzetes egyeztetés alapján 2021 tavaszáig vásárolhatnak le a Dália Kertcentrumban. Az önkormányzat mindhárom kategóriában személyre szabott szolgáltatáscsomaggal díjazza az első három helyezettet, melyet a város kulturális- és szabadidős létesítményeiben lehet majd felhasználni.
A járványügyi helyzetre való tekintettel díjátadó ünnepségre nem kerül sor, a nyereményeket az önkormányzat személyesen juttatja el a díjazottaknak utalvány formájában.

A mi városunk, a mi felelősségünk jelmondatú verseny célja a városlakók ösztönzése a lakónegyedi zöldövezetek, kapuk eleje és erkélyek szépítésére, karbantartására, amelyek javítják Sepsiszentgyörgy utcáinak képét és imázsát.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. augusztus 6., 0:05
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Nem tudom ki volt a zsuribe de gondolom a szinek utan, az onkormanyzat gondolhatot volna hogy Sepsiszentgyorgyon ne tegyen tobb románt, mint magyart, hogy valaszanak rendes ki nezetelu erkelyt.