Felhívás!

Újabb nő a porondon

Újabb nő a porondon Kovászna megye

Koós Izabella távközlési mérnököt jelöli Árkos polgármesteri tisztségére a Magyar Polgári Párt (MPP) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) által létrehozott választási koalíció, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ). A 32 éves, kétgyermekes családanya az EMSZ tizennegyedik hivatalos polgármesterjelöltje, a harmadik nő.

A csernátoni születésű Koós Izabella szerint csak az önzetlen munka teheti „felívelő pályára” a községet.

– Jó kapcsolatot szeretnék kialakítani a helyi tanács tagjaival, hisz rajtuk keresztül lehet elérni a község minden lakóját, de ezen túlmenően félévente tartok majd falugyűlést, ahol nem csak beszámolok a tevékenységemről, hanem meghallgatom az embe-rek panaszait és igényeit – nyilatkozta az polgármesterjelölt.

Tényleges céljai közé sorolta, hogy a családorvos együttműködési megállapodást kössön az iskolával és az intézményekkel, hogy rendszeresen legyenek szűrőprogramok, hogy a lakosságot „pontosan és udvariasan” kiszolgálják, hogy megszűntessék az illegális hulladéklerakást, hogy telepítsenek legalább egy bankjegy-automatát, hogy kiszorítsa a forgalmat a falu központjából, hogy mindenki számára elérhető interaktív és rendszeresen aktualizált faluhonlapot hozzon létre. „Árkos nem juthat Ikafalva sorsára” – mondta, ezért fejleszteni és támogatni szeretné a bölcsődét és az iskolát, és el szeretné érni, hogy az árkosiak helyi intézményekbe adják gyerekeiket – ez ügyben maga jár elől a jó példával.

Nem érzi hátránynak, hogy nem helybéli, mert kezdettől fogva „büszke árkosinak” vallja magát, és arra számít, hogy az emberek „valami újat is kipróbálnának”, és cáfolja, hogy feszültség alakult volna ki a tősgyökeres árkosiak és a „betelepülők” között.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. augusztus 5., 9:51
  ÉRTÉKELÉS: -13

  Hát sok sikert de én még nem is ismerem! És biztos a falu 90%a nem ismeri! Az oregeinket idegenekre biztos nem bízzuk! Nekuk szükségük van ránk ami bizonyított tény hogy polgármester és alpolgármester a jarvany ideje alatt állt sorba a gyogyszertarba az oregeinknek gyógyszerért és a mindennapi kajaert!

   • User
    Dátum: 2020. augusztus 5., 12:35
    ÉRTÉKELÉS: -3

    Pedig az első hozzászólás is ezt írta “Az oregeinket idegenekre biztos nem bízzuk! “.
    Jövevény, hozomány, tudják ezt a helyiek jól.

  • User
   Dátum: 2020. augusztus 6., 0:27
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Kissé meggondolatlan és igencsak alaptalan kijelentés, hogy a falu 90%-a nem ismeri. Attól amitől Ön, és a környezete nem ismerik személyesen, azt akárhogy is nézzük nem üti a falu 90%-át. Nem értem minek kell alaptalanul vádaskodni és teljesen ismeretlenül véleményt nyilvánítani, ilyen formában. Igenis szüksége van a falunak a változásra, esélyt adtunk az előző polgármesternek, hogy több éven keresztül megmutathassa mit tud kezdeni a bizalmunkkal, és a hatalmával. Kérdéses, ezt mennyire tudja pozitívan hasznosítani. De ezt mindenki magának döntse el. Adjunk lehetőséget másnak is, aki lehet teljesen mást tudna adni a község számára. Illetve mellőzzük az utálaton alapuló megjegyzéseket. Izabella, semmi rosszat nem tett azzal, hogy indul a tisztségért. Árkosi lakósként jogában áll, nekünk pedig jogunkban áll, hogy éljünk a szavazati jogunkkal. Majd az mindent eldönt. Sok sikert! Támogatom!

   • User
    Dátum: 2020. augusztus 6., 15:31
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Bocs, hogy a másik újságból idézek:
    2016. jan. 5 : “Készen vannak a tervek a Felszeg és a Bakó-hegyi összekötő útszakasz aszfaltozására, s idénre tervezzük azt is, hogy a falu bejáratát a központtal összekötő aszfaltszőnyeget beboríttassuk még egy koptatóréteggel” Az a koptatóréteg elmaradt.

    2018. január 26: “Megváltozott az évszázados utcakép, mívesebb lett a falu imázsa. Ez csak az első szakasza a munkának – magyarázta a községvezető Máthé Árpád, és – a helybeliek örömére – hosszan sorolta a régi nevükön azokat a mellékutcákat, amelyeket a tavalyi aszfaltozási program részeként ebben az esztendőben fognak beborítani jó minőségű burkolattal: Szövetkezet utca, Vár utca, Malom utca. Ennek lenne a folytatása a következő 7,2 kilométernyi korszerűsítés, amelyet kormányprogramból kiviteleznek, s amelyre hamarosan 10,8 millió lej értékben kötik meg a szerződést. ” – a hamarosanból két év lett, ha tényleg igaz ami lentebb van.

    2018. május 29: “De az ürömben öröm is akad, mert nyertes lett a hivatal pályázata az országos vidékfejlesztési programban az elmaradt utcák 7,2 kilométeres szakaszának aszfaltozására, s újraépítik a Gejepatakán, valamint a Falupatakán áthajló két hidat. Kimarad, de csak részlegesen a Sötét utca korszerűsítése a költséges támfalak építése okán. ”

    2020. feb. 5: “A munkálatok ugyan nincsenek teljesen befejezve, ebben az esztendőben a Geje településrész mellékutcáinak aszfaltozása következik egy kormánypénzből zajló nyertes pályázat nyomán.”

    2020. április 15: “Ezt követi ebben az esztendőben Geje településrész mellékutcáinak aszfaltozása, amire 10,3 millió lejt nyertek a kormányprogramban. Készül a kivitelezési terv, a nyáron kerül sor a licitre, és ősszel megkezdhetik a munkálatokat.”

    Biztos van rá valami magyarázat, de attól eltekintve a lakók csak azt látják, hogy ígérnek, de nem történik semmi. A víz/szennyvízhálózat kiépítése is rettenetesen sokáig tartott, bár jó, hogy most már megvan, még ha rendszeresek a nyomásproblémák, legalább a több hetes víz nélküli időknek vége.

    • User
     Dátum: 2020. augusztus 14., 19:36
     ÉRTÉKELÉS: 0

     2020. augusztus 12: “Elmondta, hogy megtörtént a Benedek Elek (Felszeg) utca térségében levő mellékutcák aszfaltozása. Ezt folytatják ebben az esztendőben Geje településrészen egy kormányprogram 10,3 millió lej értékű anyagi alapjaiból. Készül a kivitelezési terv, a nyáron lebonyolítanák a közbeszerzési eljárást, s remélik, hogy az ősszel megkezdhetik a munkálatokat.”
     Már nem sok van hátra a nyárból, remélem végre összejön.

  • User
   Dátum: 2020. augusztus 6., 10:59
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Nagy valószínűséggel ki merem jelenteni , hogy Izabella egy tisztességes , intelligens , tanult nő, nagyon sokan támogatjuk . Hajrá Izabella !!!

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 5., 12:58
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ki ez a nő könyörgöm árkosi vagyok itt is születtem de erről a nőről nem is hallottam és úgy veszem észre sokat ő se tud Árkosról sem az itt végzett munkáról probálkozásokról hisz akkor tudná,hogy próbálkoztak már azzal,hogy bankautomatát szereljenek fel a faluba de tudomásom szerint kevés ahoz a lakos ne hülyitsék már az embereket ilyesmivel, természetesen mindenkinek joga van ahhoz hogy jelöltesse magát de akkor egy kicsit jobban kell tájékozódni és megismertetni magát az emberekkel ne csak a választás előtt pár héttel hisz így ki ad bizalmat egy ismeretlennek , azért sok sikert kívánok nincs kizárva semmi hisz mindjárt többen vannak az új lakók mint a tösgyökeres Árkosiak.

  • User
   Dátum: 2020. augusztus 5., 15:55
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Biza biza egy kicsi valtozas mar nagyon kene Arkosnak en szuletett Arkosi vagyok es mar jo volna ha a dinasztia ki lenne pipalva . Sajnos a velemenyek csakis a dinasztiabol vannak. Koos Izabella a Ligetbe lakik Kell a valtozas .Vegre ellenfel is van.

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 5., 15:08
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Dîcséretes és ambiciózus tervek. Hiányzik Árkosnak egy új, dinamikus polgármester. A falunak szüksége van a megújhodásra. A gyerekeknek és a fiataloknak nincs hol találkozzanak és a falunak még egy hírdetőtáblája sem ahol a helybeliek termékeiket reklámozhatnák és a helyi vezetőség tájékoztatná a lakosságot a falut érintő tervekröl és határozatokról. Támogassuk minél többen a falu érdekében.

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 5., 16:56
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Mi az hogy Árkos nem juthat Ikafalva sorsára, mit hebeg össze vissza ez a nő, azt se tudja mit beszél, jelöltesse magát Csernátonba és tegyen rendet Ikafalván Csini Gyuri lánya

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 5., 17:11
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Nem értek egyet! Soha nem is láttam! A mi falunk egy csendes zavargas mentes falu és jól is van irányítva! A mi oregeinknek olyan ember kell aki ismeri őket és ha baj van ott van mellettük!

  • User
   Dátum: 2020. augusztus 6., 14:23
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Az öregnek a gyerekeik kellenek,nem a polgi járjon házról,házra. Vagy a polgi attól polgi ,hogy pesztra is? Ejj ejj….És mi van ha valaki változást akar elérni? Megoszlik mindenki véleménye,és ezért tartunk itt,ahol. Féltek a változástól. Olyan mint mikor a vendéglőbe is csak flekkeny-szalmapityókát esztek,mert féltek más ételt megkóstólni,amit otthon senki nem készit el,mert bangóság. Pont úgy mint a “nagymejjű székelyek”.

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 5., 21:05
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Mi koze Arkosnak Ikafalvahoz.Kovaszna megyeben rengeteg falu van ami meg ugy se all mint Ikafalva ugy hogy sorolhatta volna azokat is.Az Arkosi lakosok honnan tudhatnak h mi van Ikafalvan???😂😂😂😂Edes Istenem…..ez mar tulzas..Izabella.

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 5., 22:47
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Nem volt jó ötlet más falvak nevét is bele keverni a kampányba, ettől nem lett több….sőt kevesebb az emberek szemében,,,,,mindenképp és mindenhol….

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 6., 9:53
  ÉRTÉKELÉS: 18

  Akkor legyek kissé konstruktív. Néhány dolog ami szerintem élhetőbbé, modernebbé, barátságosabbá tenné a falut. Ezek egy része nem csak a polgármestertől függ, de tehet érte, lobbival, pályázatokkal, összefogással.

  1) aszfaltozzák le az összes utcát. Porban, sárban élni nem kellemes.
  2) legyenek járdák a szélesebb szakaszokon
  3) legyen akár passzív forgalomkorlátozás (pl. fekvőrendőr) a főúton
  4) legyen biztonságos kerékpárút a falu és a város között
  5) legyen rendszeres tömegközlekedés a falu és a város között, ha lehet integrálva a városi közlekedéssel
  6) a sok levegőben levő kábel minimum legyen karbantartva, néha szinte a földig lógnak, biztos sok használaton kívüli is van
  7) az utcai és a falu környéki szemeteléssel vannak gondok. Bár ez a lakókon múlik, ha már másképp nem megy, rendszeresen kéne takarítani.
  8) figyeljenek oda és minimum figyelmeztessék azokat, akik folyamatosan és sok szemetet égetnek el. Sokszor lehetetlen, főleg este, nyitott ablakkal ülni a maró füst miatt.

  Mint ahogy a listán is látszik, egy jó része a falu-város kapcsolatról szól. El kell fogadni, Árkos a megyeszékhelyhez egyik legközelebb fekvő település, az itt élők szorosan kapcsolódnak a városhoz. Munkahelyet nehéz egy faluban teremteni, sokan kénytelenek rendszeresen bejárni, ezért a két település közti infrastruktúra létfontosságú. Egyre többen költöznek ki, bővül a falu, jó lenne minderre odafigyelni, hogy ne jussunk olyan helyzetbe, mint más nagyobb városok menti települések, ahonnan egy idő után csak nagyon nehezen lehetett a város felé közlekedni a hiányos vagy rosszul megtervezett utak, közlekedés miatt.

  Nem érdekel, hogy milyen politikai párt tagja a polgármester, milyen nemű, milyen nemzetiségű, csak azért dolgozzon, hogy az itt élőknek jobb legyen.

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 6., 10:07
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Újból Vicc.Az EMSz nek olyan jelöltjei vannak, akit a kutya sem ismer. Lásd Szentgyörgy. Minek??? Csupán azért, hogy egy haldokló ( de egy soha nem élő) párt is elmondhassa, milyen jó a statisztika, hogy Erdély szerte X számú jelöltet állított. Erről szól. Én nem vagy ok RMDSZ es, de ez a MPP, EMNT S szövetsége, hát enyhén szólva már nagyon gáz. Soha nem tudott megerősödni. Szóval, nem.szavazunk no name re sem Arkoson ,sem sztgyon

  • User
   Dátum: 2020. augusztus 7., 18:21
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Ha Izabella menjen vissza az Adyhoz, akkor a segedpolgarmesterke vissza mehet ahonnan jott az aposahoz bolti segednek. A fopolgarmesterke is vissza mehet femipari betanitott szakmunkasnak ahhoz talán ért…

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 7., 0:47
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Az új lakók még nem éltek meg azt amikor Korospatakhoz tartozunk! Haza hoztuk nekuk készen a neptanacsot és azóta fejlesszük folytonosan! Ha ők ezt nem tudják akkor most tudják meg! Akkor biztos nem jöttek volna Arkosra lakni! Addig messze ivbol el kerültek! Most naggyabol a készenlétben könnyen dirigalnanak nekünk de Ez a vezetőség tette verejtekezve mind ezt! Aki igaz ember az tudja! A hamis az nem akarja tudni!

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 7., 0:49
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Amikor kinnal bajjal haza hoztuk a neptanacsot Korospatakrol hol voltatok? Készen bölcsőde iskola! Minden pontra téve hol voltatok? Ez a vezetőség meg tett mindent amit csak tudott! Most tudjátok hogy sok pályázatot el indítottak és a készen e könnyebb bele ülni igaz?

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 7., 1:53
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Az a baj hogy nem tudott lopni ez a jelenlegi vezetőség gyerekek és látszik is a falunkan! Aki ellenük van azt ismerjük hogy miért nem jók ezek!

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 7., 11:30
  ÉRTÉKELÉS: 4

  ha nem adtak volna el az arkosiak a földjeiket amit az oregeiktol örököltek akkor nem lennének idegenek sem ,csak erre nem gondoltak ,most meg fogadjátok őket is el

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 7., 12:20
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ha az árkosiak nem adták volna el az öregeiktől kapott földjeiket ,javaikat ,akkor új lakók sem lennének ,tehát tessék elgondolkozni és elfogadni őket is ,nemcsak a pénzüket ,már ők is ide tartoznak!

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 12., 11:11
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Elsosorban jo lenne ,hogy az a szemely aki jelolteti magat ,az ismerje a falu kulturajat ,multjat ,embereit ,helyzeteit ,sorsait ,… ezert is elonyos egy arkosi szuletesi es persze arkosi lakos a falu vezetesere . Masodsorban ,meg kell tanulni koszonni a faluba mindenkinek ,ha mar falura koltoztem ,nem teszem elore az iskolamat es a statusomat ,hanem elsobsegbe helyezem a tiszteletet ,van ra pl ,hogy az ujonnan koltozottek nem is koszonnnek ,tisztelet a kivetel -nem mindenki -de sajnos legtobbjuk . Ezt a szokast az arkosi ember nem ismeri es nehezen toleralja . A faluba nem 70/80 km oras sebesseggel megyunk ,mert nem a varoson vagyunk … van itt szeker ,bicikli ,traktor ,gyerekek stb … remelem a mostani vezetoseg maradni fog ,mert sokat csinaltak a faluert ,a fiatalokert ,osszefogas van ha barmi tortenjen a faluba jo-rossz arrol biztosan mindig tudomast vesznek es mozgositsak a csapatot . Sok pelda van mar erre de az arkosiak tudjak nem kell felsoroni .Hajra ARKOS ,hajra ARPI es csapata ……

  • User
   Dátum: 2020. augusztus 12., 14:15
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Nem mintha a rég helybeliek olyan buzgón visszaköszönnének. Mikor ideköltöztem már több, mint 15 éve, meglepődtem, hogy nem úgy köszöngetnek, mint más falvakon. Szinte le is szoktattak a köszönésről. Aztán meg az egyik szomszéd is olyan szívélyesen fogadott, hogy jó nekem, mert nincs eszem és nem kell gondolkozzak. 🙂 Nem vesztem vele ezen össze, lehet igaza van.
   Vagy ott a stoppos hölgy, aki egyből azt mondta, hogy akkor én jövevény vagyok, igaz látszott, hogy rájött, lehet megbántott. Mondjuk engem nem zavar, én élem az életem, a helyiek az övéket, nem igazán nyíltunk meg egymásnak és már szerintem nem is fogunk.
   A száguldás problémája valós, írtam is róla az egyik hozzászólásban.

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 12., 16:51
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Ugy latom, a “fuggetlen” 3szek munkatarsaibol is laknak jocskan ebben a faluban. olyan jo lenne ott az elet? Mindenki Arkosra a kar menni es feszket rakni?

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 13., 10:35
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Csak vagyunk annyira arkosiak ,hogy ne szoruljunk idegen polgarmesterre es kapjunk egy helybelit ,ugyanis biztos kerul ,eddig is megvoltunk a magunk leveben -ha megis a kikoltozotteknek valami nem tetszik lehet dobbantani .Ha valaki ugy dont ,hogy megis ide koltozik ,koltozott …akkor be kell illeszkedni ,nehogy mar egy ottszuletett arkosinak kelljen alkalmazkodjon …persze neki is de nem kellene azert az iranyitast most BARKI attvegye csak azert mert megjottem Arkosra.