Felhívás!

Vigyáznak az emlékművekre

Vigyáznak az emlékművekre Kovászna megye

Benedek-Huszár János baróti polgármester nemrég a Régió Rádió műsorában is beszámolt arról, hogy felújították nemcsak a város központjában található bányászszobrot, de a hagyományosan a március 15-i erdővidéki központi ünnepségeknek helyet adó véczeri emlékmű környékét is.

„Kisebb dolgok ezek, de lényeges az, hogy az embe­rek lássák: nem közömbös számunkra a közterületeink vagy az emlékműveink állapota” – mondta. A baróti bányászszobrot emlékmű-ápoló engedéllyel rendelkező cég tisztította meg, s ez annak kapcsán is történt, hogy idén, 2022-ben a város az erdővidéki szénbányászat elindulásának 150. évfordulóját készül megünnepelni rendezvényekkel és más meglepetésekkel.

A polgármester azt ígérte, hogy idén a millenniumi emlékművet is teljesen felújítják a körülötte levő parkkal együtt, a véczeri emlékmű kapcsán pedig megjegyezte: környékét megemelték egy szegélykővel, hogy ne parkoljanak pontosan az emlékmű elé, leaszfaltozták, élősövényt tettek az emlékmű mögé, eléje virágokat ültettek, hogy legyen méltó a kinézete. A továbbiakban napelemes cellákkal működő világítóeszközöket is elhelyeznek az emlékmű körül, hogy éjszaka is látható legyen. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.