Felhívás!

Vicc vagy reklámfogás?

Vicc vagy reklámfogás? Kovászna megye

Nagyszámú megfejtés érkezett a médiumokban is megadott e-mail-címre a Szentgyörgy főterén hétfő reggel megjelent titokzatos feliratra, számoltak be a Szent György Napok szervezői.

A megfejtés szinte betű szerint megegyezik, és azt mondja „48 ORA ALATT 52 SZUZ VAN A RETYI TO PARTON VAGY EGETEM A VAROST” és majdnem ugyanez románul is: IN 48 ORE PE MALUL LACULUI RETYI SUNT 52 FECIOAR SAU ARDE ORASUL. A megfejtők között volt, aki mellékelte a megfejtéshez használt rúnaábécét, és volt, aki úgy értékelte, hogy az a Szent György-legendából vett idézet. A feltételezést megerősítette a Szent György Napok szervezői által megkeresett nemzetközi szakértői csoport is, akik szerint ez az egykori sárkányokra jellemző írás, amelyek – a fennmaradt ősi feljegyzések szerint – az emberek által beszélt összes nyelvet ismerték, de egyiket sem hibátlanul.

A Szent György Napok szervezői köszönik a lakosság segítségét, de nem kívántak állást foglalni az ügyben, hogy fenntartják-e elképzelésüket, hogy ez mégis egy április 1-jei tréfa volna, egyelőre folyik az ügy tárgyalása, amelynek eredményéről mindenképp tájékoztatják a lakosságot.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások