Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Veszélyes lakásmódosítások

Veszélyes lakásmódosítások Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyön havonta átlag egy olyan polgár bukik le, aki a mások, de a saját biztonságára sem figyelve végez törvénytelen módosításokat tömbházlakásában – derült ki kérdéseinkre.

Hirdetés
Hirdetés

Hadnagy István, a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője elmondta, gyakran a szomszédok értesítik őket, hogy a tömbházukban munkálatokra utaló hangzavar van, de az sem ritka, amikor az éppen járőröző egyenruhások a tömbház elé kirakott, az épület előtt tárolt betonelemekről azonosítják be a szabálytalankodókat.

– Az emberek még mindig nem értették meg, mennyire veszélyes egy tömbház szerkezetét szaktudás nélkül megbontani. Nyilván mindenki a saját ízlésére szeretné formálni, jobbá akarja varázsolni lakását, de ez a munkálat, átalakítás nem szabad a biztonságot felülírja. Olyanra is volt példa, amikor az illető éppen a tartóelemeket vágta ki: ilyen esetekben bírság mellett köteles visszaépíteni azokat – magyarázta Hadnagy.

Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok a jelenséggel kapcsolatosan kifejtette, a szakemberek láttamozása pénzbe kerül, így sokan a spórlás reményében csak úgy nekivágnak a módosításnak.
– Az évek során szerencsére még nem okozott tragédiát a jelenség, igaz, volt eset, amikor pontosan a tragédia elkerülése végett kötelezni kellett az illetőt, hogy utólagos terv alapján betonvassal, betonelemeket állítson vissza a lakásában. Ilyen is történt, de leggyakrabban mégis csupán kisebb módosításokat végeznek az emberek, szellőzőket vágnak, választófalakat törnek, lyukasztanak ki. Persze, ez sem helyes engedély nélkül – összegezett. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások