Felhívás!

Újabb StartUp-pályázatot indítanak

17 társadalmi vállalkozás nyer egyenként 100 ezer eurós vissza nem térítendő támogatást Kovászna Megye Tanácsának új pályázatán. A megyei önkormányzat az Aktív Polgárság Erőforrás Központtal és a Szociális Innovációért Egyesülettel közösen indítja útjára február 27-től, Social Economy Start Up címmel az új gazdaságélénkítő európai uniós pályázatát.

Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke a pályázatot ismertető konferencián, csütörtökön elmondta, a szociális vagy társadalmi vállalkozás fogalma viszonylag új Romániában. Mindegyik ilyen jellegű vállalkozás valamilyen társadalmi ügyet képvisel, küldetése van, rámutat a hiányosságokra, a problémákra, és működése által megoldást kínál ezekre. „A vállalkozás jogi formája lehet szövetkezet, hitelszövetkezet, alapítvány, egyesület, önsegélyzőpénztár, mezőgazdasági vállalkozás, föderáció és szövetség. Ezeket a jogi formákat a megyei munka­erő foglalkoztató ügynökség által lehet elismertetni mint szociális vállalkozást”– emelte ki az alelnök.
Az úttörő Civitas egyesület képviselője, Bákai Magdolna az elmúlt évek tapasztalatait számos sikeres példával szemléltette, Vass Mária, a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője a szociális szolgáltatások és a társadalmi vállalkozások összekapcsolásáról beszélt, az előzmények, terepismeret fontosságára hívta fel a figyelmet Kolumbán Gábor, a Civitas Alapítvány igazgatótanácsának elnöke.
Cristina Toma, az Aktív Polgárság Erőforrás Központ képviselője a Social Economy StartUp projekt menetét ismertette. Az európai uniós projekt újonnan induló, fenntartható szociális vállalkozások számára nyújt vissza nem térítendő finanszírozást. A helyi közösség és a gazdaság fejlődését összekapcsoló projekt során 120 személy vehet részt vállalkozói képzésen, majd a 17 legjobb üzleti ötlet egyenként 100 000 euró finanszírozást nyer, ezáltal 85 új munkahelyet teremtve a térségben. További részletek a www.cetatenieactiva.ro honlapon. 
(Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.