Felhívás!

Végre újraindul

Végre újraindul Kovászna megye

Mától négy évig egészen biztosan kapnak tejet, kiflit és almát a háromszéki kisdiákok, ugyanis aláírták az erről szóló szerződést – tájékoztatott Henning László, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke.

Végre megoldódott a tej–kifli-program Kovászna megyében is, mától megkapják a tízórait a kisdiákok. A tervek szerint a második fél­év első napjától kapták volna, de meg kellett várni a 10 napos fellebbezési időszakot.

„Számos bürokratikus akadályt kellett leküzdeni, hogy a közbeszerzést meg tudjuk tartani, ugyanis Háromszéken az előző keretszerződés pont a törvény és módszertani módosítások idején járt le. Jó romániai szokások szerint a régi szabályozás már nem volt érvényben, de az újak még nem jelentek meg, ennek viszont mi ittuk meg a levét Kovászna megyében. A szerződéseket aláírtuk, csütörtöktől indul a program” – magyarázta Henning László, hozzátéve, a megyei önkormányzat fontosnak tartja ezt a programot, viszont a meleg ebéd biztosítása egészségesebb megoldás lenne. A kormánynak van egy erre vonatkozó kísérleti programja, Kovászna megyéből a második szemesztertől Málnás község vesz részt benne.

A szerződést a helyi Pan-Abacs céggel kötötték meg négy évre, ők kiflit és az almát biztosítanak, míg a tejet a Dorna Lactate cég szállítja. A dokumentumnak megfelelően február 21-től kezdődően, hétfőn, kedden és szerdán tejet és kiflit, csütörtökön és pénteken teljes kiőrlésű lisztből készült kekszet és almát kapnak a háromszéki óvodások és iskolások.

Háromszéken mintegy 24 ezer kisdiák számára jár tej-kifli és alma. A kormány által előírt program szerint hetente ötször pékterméket, kétszer gyümölcsöt vagy zöldséget, háromszor tejterméket kell kapniuk a kisdiákoknak, a napi értékhatár pedig 2,05 lej. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. február 22., 19:27
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Hát az almacskák elég aprócskák, nem beszélve arról, hogy már romolnak a zacskóban, rothadásnak indultak, a sok zacskóval meg szennyezik a környezetet, nem értem miért kell az almát műanyagba tenni.
  Majd meglátjuk a kifli ehető lesz e vagy ugyanolyan rágós mint az elmúlt időszakban.

  • User
   Dátum: 2019. február 24., 11:31
   ÉRTÉKELÉS: 6

   Ezek az almák így teremnek, zacskóban. És azért kell a zacskó, mert rá lehet nyomtatni, hogy: Cal 1. Anélkül nem tudnánk, hogy minőségi alma és hogy mikor jár le a szavatossága. Én, hülye, eddig azt hittem, hogy az alma nem lejár, hanem idővel vagy elrothad, vagy kiszárad. Ez a fajta lejár. Jaj, és rajta van az is, hogy mit tartalmaz, eszem a szívüket, még azt is feltüntették. Drága gyerekek legalább tudjátok mit tettek a lejáró szavatosságú almába. Mi hülyék, annak idején megettük az ilyen fontos infók nélkül is az almát. Milyen égbekiáltó felelőtlenek voltunk!