Felhívás!

Véget ért a Kálvin-hét

Véget ért a Kálvin-hét Kovászna megye

Szombaton véget ért a Kézdi-Orbai református egyházmegye szervezésében tető alá hozott Kálvin-hét, aminek záró rendezvényét Kovásznán a Deák-kertben készültek megtartani, azonban az eső miatt a gyülekezeti nap a belvárosi református templomban zajlott.
Az egybegyűlteket nt. Balogh Zoltán kézdi-orbai református esperes köszöntötte a zsúfolásig telt templomban. Igét hirdetett nt. Koncz Tibor lelkipásztor, esperes a Nagykunsági Református Egyházmegyétől (Magyarország). Igéjében kiemelte a Kálvin-hét mottójának üzenetét, az Itt vagyok, engem küldj! bibliai idézetet. A lelkipásztor szerint ez az idézet pont aktuális, hiszen az egybegyűltek, a Kálvin-hét résztvevői mind elmondhatják magukról, hogy ott voltak az úr dicsőítésére szervezett rendezvényen, holott máshol is lehettek volna.
Ugyanakkor felhívta a hívek figyelmét az ellenállás fontosságára. Példákat mondott a nyugat-európai kereszténység hanyatlásáról, és bátorította őket, hogy ne féljenek megvédeni a templomot. A rendezvény a kórus fellépésével folytatódott, majd úrvacsoraosztás következett, amit Orbán Lajos vajnafalvi református lelkipásztor vezetett. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.