Felhívás!

Hölgyek és kastélyok

Hölgyek és kastélyok Kovászna megye

Emlékezetes élményekkel gazdagodott az az ötven hölgy, akik részt vettek az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete által kezdeményezett, Kovászna megyei kúriák és kastélyok nyomában témájú kiránduláson. Az egész napos kiruccanáson a nők az olaszteleki Daniel-kastély, a vargyasi Daniel-kastély és a Makovecz Imre által tervezett református templom, a miklósvári Kálnoky-kastély, valamint a zabolai Mikes-kastély útvonalát érintették.

A kirándulás során tájékoztatást nyújtó Szőts Papp Zsuzsa, kulturális örökségvédelmi szakember kiemelte: bemutatták a résztvevőknek, hogy nem kell elhagyni a megyét, itthon is vannak olyan látványosságok, amelyek mellett nap, mint nap elmegyünk. Benézve ezen értékes épületeink falai mögé, saját múltunk, történelmünk részleteit ismerjük meg – mondta.
A szélsőséges időjárás ellenére a kiránduláson a megye 11 településéről vettek részt a hölgyek. Dr. Tatár Márta, a Dr. Benedek Géza Szív- és Érrendszeri Rehabilitációs Kórház kardiológus-főorvosa alapos helyismerettel rendelkezik, ám elmondása szerint eddig csak olvasott az erdővidéki kastélyokról, és odavágyott. „Számomra nagy élmény volt, hogy végre láthattam azokat, nagyon kellemes társaságban voltam, kitűnő idegenvezetővel” – fogalmazott. <<
(A háromszéki nőszervezet sajtóirodája)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.