Felhívás!

Várható beruházások Baróton

Várható beruházások Baróton Kovászna megye

Baróton hosszú idő után úgy tűnik, a romos épületek helyzete körül is mozdulni látszik valami, legalábbis ezt tapasztalhatta az, aki járt a napokban a város alsó felében, ahol bontani kezdték a benzinkúttal szembeni, régóta romokban heverő egykori IFET-épületet.

László Sándor főépítésztől érdeklődtünk, aki elmondta, építőanyag-lerakatot építenek a helyébe, egy sepsiszentgyörgyi cég keres új piacot magának Barót környékén. Már régebbi hír, hogy ugyancsak a városnak azon a környékén, de kissé feljebb a Penny Market diszkontáruház-lánc létesítene üzletet, esetükben egyelőre a zonális rendezési terv vár jóváhagyásra.

A Béke utcai zöldségpiac helyzete is mozdulóban: a főépítész úgy tudja, jövő héten elkezdődik a felújítása, mi több, 2-3 héten belül nekifoghatnak annak a már több éve rebesgetett nagyobb szabású projektnek is, mely a Millennium park és az autóbusz állomás melletti ANL-tömbház környékének rendezését célozza. Utóbbi munkálatokat pályázati pénzekből valósítaná meg a város, a parkosítás egy korábbi információnk szerint csaknem egymillió eurós beruházást jelent Barót számára, de mindössze 2%-os önrésszel.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. április 23., 5:11
    ÉRTÉKELÉS: 7

    „A Béke utcai zöldségpiac helyzete is mozdulóban: a főépítész úgy tudja, jövő héten elkezdődik a felújítása” – mi az, hogy úgy tudja? Tudja vagy nem tudja? Dolgozik vagy nem dolgozik?
    „a parkosítás egy korábbi információnk szerint csaknem egymillió eurós beruházást jelent Barót számára, de mindössze 2%-os önrésszel.” – az örvendetes, hogy csak 2% az önrész, de parkosításra 1 milkó?! Fel kellene venni a kapcsolatot Daniel Denes úrral, mert valami nem jó.