Felhívás!

Új ágyakat kapott az intenzív osztály

Új ágyakat kapott az intenzív osztály Kovászna megye

Hat új ággyal bővült a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház intenzív terápia osztálya, a felszerelést adományként kapták a MOL Románia és a Polgár-társ Alapítvány összefogása eredményeként.

A legjobbkor jött az adomány, ugyanis az intenzíven Covid–19 miatti átszervezések után csökkent a befogadóképesség. Az ágyakat súlyos állapotban lévő, nem koronavírussal fertőzött betegek számára tartják fenn.

András-Nagy Róbert, a kórház menedzsere elmondta: országos szinten nő a sürgősségi ellátást igénylő esetek száma. Az intézmény számára ez napi küzdelem, próbálják úgy osztani a rendelkezésre álló helyeket, hogy azok elégségesek legyenek a Kovászna megyei betegek számára, de a nagyszámú, súlyos állapotban lévő Covid-betegek ellátása miatt átszervezésekre volt szükség.

Az új ágyak több plusz funkcióval is rendelkeznek: alkalmasak radiológiai vizsgálatra a páciens mozgatása nélkül, ugyanakkor csúszásgátló matracokkal vannak felszerelve. Megfelelően merevek ahhoz, hogy hatékony újjáélesztési manővereket lehessen végezni rajtuk, és jól mozgathatók – mondta dr. Buzsi Janka, az intenzív vezető orvosa.

A MOL Románia és a Polgár-társ Alapítvány tavaly közel 130.000 lej értékben támogatta a kórház udvarán berendezett Covid-19 sürgősségi létesítményt, valamint az orvosi személyzetnek szükséges védőfelszerelések, fertőtlenítők megvásárlását.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.