Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felmérik a drogfogyasztók szokásait

Felmérik a drogfogyasztók szokásait Kovászna megye

Merész felmérést indítottak Európában a drogellenes ügynökségek, melyhez a Kovászna megyei drogprevenciós iroda is csatlakozott. A felmérésben ezúttal nem arra keresnek választ, hogy használnak-e kábítószert az emberek, hanem hogy milyet és mennyit.

Hirdetés
Hirdetés

Az Európa-szerte zajló kérdőíves kutatás célja, hogy adatokat gyűjtsenek arról, milyen különböző droghasználati mintázatok jellemzőek Európában. Ezen belül azt is vizsgálják, milyen gyakorisággal használnak egyes drogokat, hogyan használják őket és milyen adagolásban. Ezen információk birtokában azt remélik, részletesebb képet kapnak az európai droghasználatról, amely felhasználható a jövőbeni kábítószer-ellenes politika alakításában.

A kérdőívet május végéig lehet kitölteni román és magyar nyelven. Kizárólag azoknak szól, akik elmúltak 18 évesek, és használtak valamilyen tudatmódosító szert az elmúlt egy év során. A kérdéssorokat természetesen névtelenül kell kitölteni, de megjelölhető benne az ország, és azon belül a település is, ahol az érintett személy él. A felmérésben való részvételnek tehát nincs kockázata, mindössze egy komplex képet kapnak a készítők, amiből kiderül, a jövőben mire fektessék a hangsúlyt a megelőzési protokollok során.

A kérdőív részekre tagolva vizsgálja a szocio-demográfiai jellemzőket, a szerhasználati mintázatokat, kábítószerekhez való hozzáférést (vásárolt mennyiségek, árak), valamint a koronavírus-járvány hatásait a szerfogyasztásra. A kérdéssorok között olyan témákat is érintenek, mint a kannabisz-használat legalizálása, tiltott szerek forgalmazása és beszerzése, illetve személyes droghasználattal kapcsolatos élmények.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. április 23., 8:50
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Jó hülyék! Egy ilyen tesztre pont a drogfogyasztó fog tolongani!😆😂🤣
    Szorakozó helyeken, iskolák szomszédságában lenne jó szimatolni! Reggelente Kézdin csak ott lógtak a rendőrök, a kiskorú meg nyugodtan cigizett!