Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vargyasi munkálatok

Vargyasi munkálatok Kovászna megye

Jelenleg több ponton is folynak munkálatok Vargyason, ugyanis egy időben javítják az orvosi rendelő tetőzetét, a kultúrotthont, és a község mellékutcáiban fektetik le a szennyvízvezetékeket – tudtuk meg Szőcs Dénes alpolgármestertől.

Hirdetés
Hirdetés

Az orvosi rendelő tetőszerkezetében kicserélik az elkorhadt szarufákat, új léceket és cserepet tesznek, eleget téve az ügyeletes orvos kérésének. A kultúrotthonon nagyobb felújítást végeznek. Mint megtudtuk, már teljes tetőzetcsere történt, új cseréppel van befödve az egész épület. A fal külső részét szigetelik, bent meszelni fognak. Ajtó- és ablakcserére is sor kerül, valamint a mellékhelyiségek, öltözők is megújulnak, és kicserélik a villanyhálózatot is, az épület előtti teret pedig piskótakővel tervezik lerakni. A felújítás során csak a konyha és a fűtésrendszer marad a régi, de Szőcs szerint nemsokára arra is sor kerül. A munkálatok befejezését decemberre ígérte az ürmösi Imi & Iuli cég.

Az alpolgármestertől azt is megtudtuk, jelenleg az utcák szennyvízhálózatának kiépítése is folyik, a csövek lefektetése 60 százalékban megtörtént. A községben levő teljes kanalizálás, amelyet egy szentegyházi cég végez, 8 hónap, de legfeljebb egy év alatt befejeződik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. november 21., 6:03
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Inkább arról kellene írni, hogy milyen hangulat uralkodik a hivatalban. Milyen a kapcsolat és a közreműködés a polgármester és az alpolgármester között. Vagy azt, hogy hogyan viselkedik az alpolgármester és a felesége (a hivatal könyvelőnője).