Felhívás!

Vannak kihívók

Vannak kihívók Kovászna megye

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) háromszéki szervezete abban reménykedik, hogy a szeptember végi helyhatósági választásokon legalább három megyei tanácsosi mandátumot szerez, vagyis minimum annyit, amennyi most van.

A tanácselnöki tisztségre Olimpiu Floroian, a PNL Kovászna megyei elnöke pályázik, ő a tanácsosi lista vezetője is. A liberálisok részéről Liviu Comăneci célozza meg Sepsiszentgyörgy polgármesteri székét.

A Népi Mozgalom Párt (PMP) részéről Alexandru Teacă parlamenti képviselő, tartalékos rendőrtiszt indul a háromszéki tanácselnöki tisztségért. A párt elsődleges célja azonban Bodzaforduló város polgármesteri tisztségének elnyerése.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) fiatal átlagéletkorú, lendületes csapattal indul a háromszéki önkormányzati választásokon, noha igaz, a tanácsosi listáik hézagosak, rövidek. Az alakulat háromszéki elnöke, Dulányi-Balogh Szilárd ezt egyfelől azzal magyarázza, hogy az USR még épülőben van Kovászna megyében, másfelől elutasítják a pártközi „átigazolásokat”, tehát jelöltlistáikon nem szerepelhet olyan személy, aki korábban volt már egy vagy több másik párt jelöltje, tisztségviselője. Az USR sepsiszentgyörgyi tanácsosi jelöltlistájának élén Dulányi-Balogh Szilárd áll, az alakulat megyei tanácsosi listáját Dulányi-Balogh Szidónia vezeti.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) színeiben Sabin Calinic ügyvéd (fotó) pályázza meg a megyetanácselnöki széket, aki mögé Daniel Neagoe, Mike Gabriella és Laurenţiu Teacă tanácsosjelöltek sorakoztak fel. A párt a megye 15 településén nyújtotta már be a polgármesterjelöltjei és tanácsosai támogatói listáját, ma pedig megteszi a megyeszékhelyen is, ahol Laurenţiu Teacă vállalkozót indítják polgármesterjelöltként. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.