Hirdetés
Hirdetés

„Folytatnunk kell a munkát”

„Folytatnunk kell a munkát” Kovászna megye

Benyújtotta a választási irodához az elmúlt három hétben Sepsiszentgyörgyön gyűjtött támogatói aláírásokat Antal Árpád András polgármester és a tanácsosjelölt csapat. A szeptember 27-én esedékes helyhatósági választáson való részvétel feltétele volt ezek benyújtása augusztus 18-ig. A polgármester úgy véli, minden aláírás visszajelzés, hogy jó irányba haladnak, és folytatniuk kell a munkát.

„Egy helyét kereső megyeközpontból a régióban irányt mutató, eleven, fejlődő kulturális és közösségi központtá vált Sepsiszentgyörgy az elmúlt évtizedben, és erre büszkék vagyunk. De lezárult egy korszak: rendbe tettük, ami elromlott, alapot építettünk ott, ahol mások tervezni sem mertek, és most szintet kell lépnünk. A közösségünk joggal várja, hogy eddig járatlan utakat próbáljunk ki, és úttörők legyünk a régióban, nekünk pedig megvannak az adottságaink és az elképzeléseink is ahhoz, hogy irányt mutassunk közösségünknek, és iramot diktáljunk a fejlődésnek” – fogalmazott az RMDSZ-es polgármester.

Hirdetés
Hirdetés

A sepsiszentgyörgyi tanácsos-jelöltek listája részben megújult: hét 35 évnél fiatalabb, hat nő és három köztiszteletben álló személlyel vágnak neki a szeptember 27-én esedékes helyhatósági választásnak. Amint a lista kapcsán fogalmazott: a fiatalok lendületét és kreativitását az idősebbek tapasztalatával és bölcsességével ötvöznék.

Az elmúlt 12 év önkormányzati megvalósításait egy kiadványba gyűjtötték, és mintegy 8000 példányban juttatták el az emberekhez az aláírásgyűjtés során. A következő hetekben mutatják majd be a jövőre vonatkozó terveiket. „Nagyon fontosnak tartom, hogy egy közösségi vezető el tudjon számolni az ígéreteivel, és legyen programja, víziója. Éppen ezért pontszerűen megfogalmazzuk a jövőre vonatkozó terveinket, és ezt is eljuttatjuk a sepsiszentgyörgyi emberekhez. Így amikor azt mondjuk, hogy szintet akarunk lépni, és az igazi megvalósításaink nem a mögöttünk lévő, hanem az előttünk álló évtizedben lesznek, a közösségünk is látja, mi a jövőképünk. Azért dolgozunk, hogy tíz év múlva Sepsiszentgyörgy legyen Székelyföld szíve – egy olyan pezsgő, mozgásban lévő város, ahol jó élni, és ahová jó költözni, ahol élvezet tanulni, és érdemes dolgozni! Ahol azok a fiatal családok, akik többet akarnak és többre képesek, biztonságos otthonra találnak” – szögezte le az elöljáró.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke is jelen volt az aláírások benyújtásánál. Kiemelte: az elmúlt években tapasztalt fejlődés egyik motorja a kiváló együttműködés a megyeközpont önkormányzata és Kovászna Megye Tanácsa között. „Sepsiszentgyörgy Háromszék mozdonya. Sokan csodálkozva, mások irigykedve nézik, hogy Antal Árpáddal másfél évtizedes szövetség köt össze. Ennek köszönhetően Sepsiszentgyörgy és Háromszék jobban fejlődik, egyre erősebb. Hajrá, Sepsiszentgyörgy! Hajrá, Székelyföld!” – fogalmazott az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke. 

(Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének sajtóirodája)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. augusztus 19., 8:52
  ÉRTÉKELÉS: 13

  A baloldalon levo meg ot eve azzal etette a nepet, hogy tobbet nem indul, persze csak csalikent dobta be, hogy utana mondhassa, hogy a nep kerte. Most mar evtizedekben gondolkodnak, generacioknak elveve a remenyt a jobb elettol. A nyuggerek es megtevesztettek pedig tapsikolnak .

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 19., 10:08
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Ha tőlem függne javasolnám, hogy minden évben legyenek választások. Lásd a választás előtti hónapok buzgósagot, minden párt akar valamit tenni, javítanak utcákat, épületeket festenek, aztán ne beszéljünk az ígéretek halmazarol ! Miután lejárt a választás 3 és fél évig csend, csak a sirankozas, hogy erre sincs pénz, arra sincs pénz. Vádaskodasok!

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 19., 16:53
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Nagyon sok volt a hazugsagbol!!!mi azt hittuk valami beteljesul,minden maradt a regi.!!!Az allomas negyed nem a polgarmester hataskore??? A to kornyeke nagyon jo bizonyitek,a jardak jarhatatlanok!!! es meg sorolhatnam!!…..

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 19., 16:16
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Ha mar benyujtotta a valasztasokhoz szukseges alairasokat , akkor miert csengetett nalam 2 fiatal lany , most , 16.20-kor tamogatoi alairasert??? Ha akartam volna , alairtam volna eddig. Nem tamogatom sem ot , sem tamacsosait! Kar ennyire ramenosnek lenni.

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 19., 21:00
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Tessék mondani kérem szépen, a szavazás napján minden szavazóláda mellett lesz hőmérés és maszkosztás, mert ha lesz második forduló, a kkor osszanak egybál két maszkot minden családtagra és gyermekörzési pótlékot.