Felhívás!

Van, és lesz oltóanyag

Van, és lesz oltóanyag Kovászna megye

Újraoltásra várják a hatodik életévüket betöltött kisgyerekeket. Erre a hónapra még van oltóanyag, illetve utánpótlást is kapnak az illetékesek – tudtuk meg a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság keretében működő járványtani osztály munkatársaitól.

Háromszékre is megérkezett a diftéria, tetanusz elleni oltóanyag, így újraoltásra várják a 2013 év januárjában, februárjában, márciusában, áprilisában született kicsiket (akik betöltötték a 6 évet). Az illetékesek arra kérik a szülőket, hogy jelentkezzenek a háziorvosoknál gyermekeikkel.
„Erre a hónapra még jut oltóanyag Kovászna megyében, illetve a minisztérium értesítése szerint április utolsó napjáig újabb adagokat vásárolnak, tehát nem kell aggódni, senki sem marad le” – tájékoztattak a járványtani osztály munkatársai.

Az előző évekkel ellentétben, a kötelező oltások terén nincsenek gondok: a 14 évesek esetében ugyan van egy ideiglenes fennakadás, ám mivel újraoltásról beszélünk, ezért nincsenek komoly veszélyben a fiatalok – tudtuk meg az illetékesektől.

A légúti fertőzések terén jelentős csökkenés érhető tetten, az elmúlt két hét adatait elemezve elmondható, hogy közel kétszáz beteggel kevesebbet jelentettek a háziorvosok, továbbá egyetlenegy influenzafertőzést sem azonosítottak az elmúlt hetekben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.