Felhívás!

Választható oktatási forma?

Nem irigylendő az iskolaigazgatók helyzete olyan körülmények között, hogy csak szeptember 7-én teszik közzé az egyes településekre vonatkozó járványtani felmérés eredményét, amihez igazodva dől el majd, hogyan is kezdődik az új tanév az egyes iskolákban.

Elméletben az iskolák maguk dönthetnek, milyen oktatási formát választanak – persze csak akkor, ha a helységben a fertőzöttségi mutató 1000 emberre kisebb, mint 1. Eszerint lehet látogatásos formában (is) kezdeni az iskolát, ezt szeretné a tanárok és a szülők többsége is, de azért jelentős ellentábor választaná a távoktatást is, mert félti a gyermekét vagy magát, esetleg valamelyik veszélyeztetett kategóriába tartozó családtagot.

Albert Andrea, a sepsiszentgyörgyi Ady Endre-iskola igazgatónője elmondta, nem az jelent nehézséget, hogy kidolgozzanak több tervet, hanem inkább az adminisztrációjuk okozhat nehézségeket, elegendő ember híján. A Csíki negyedi iskolában látogatásos formában kezdenek, a termek át vannak rendezve, hogy az eddig kötelezőnek tudott 1 méteres távolság meglegyen, de éppen ma lesz az a tantestületi gyűlés, amelyen a minisztertől tegnap megérkezett útmutató alapján méri fel, mi a teendő.

A Mikes Kelemen-líceumban is a hagyományos iskolára készülnek a tanárok. Már István igazgató elmondta, megrendeltek 260 egyszemélyes padot is, és bár nem biztos, hogy iskolakezdésre ideérnek, a termek be vannak rendezve kölcsönkért és saját padokkal. – Legrosszabb a bizonytalanság, hogy felkészülünk erre a változatra, s közben mégis máshogy lesz – mondta az igazgató.

Egyelőre Szentgyörgyön a fertőzöttség alacsony, tehát lehet mérsékelten optimista lenni, bár a biztos fogódzók hiánya minden intézményvezetőt a kétségbeesésbe taszít.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.