Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vakáció után kezdődnek a vizsgák

Vakáció után kezdődnek a vizsgák Kovászna megye

Elkezdődött a tavaszi vakáció, amely május 3-ig tart. Május 6-án, hétfőn kezdődik újra a tanítás az óvodákban és iskolákban – tájékoztatott a tanfelügyelőség. Akkor kezdődnek a második, negyedik és hatodik osztályos diákok kiértékelő vizsgái is, melyek egész májusban zajlanak majd.

Hirdetés
Hirdetés

Először a másodikos kisdiákok vizsgáznak, május 7-én anyanyelvből írnak dolgozatot, május 8-án olvasási képességeiket mérik fel, május 9-én pedig matematikából tesznek próbát. A vizsgasorozat május 10-én zárul, amikor anyanyelvből mérik fel írásbeli és olvasási készségeiket.

A negyedikesek május 14-én kezdik a vizsgákat román nyelvvel, majd ők is matematikából és anyanyelvből felelnek május 15-én és 16-án. A hatodikosok május 22-én kezdenek nyelvi és kommunikációs készségek vizsgával, majd matematikából és természettudományokból is dolgozatot írnak.

A vizsgák kiértékelésére június első hetében kerül sor, a nyári vakáció június 15-én kezdődik. Kivételt képeznek ez alól a nyolcadikos végzősök, akik június 7-ig járnak iskolába, illetve az érettségizők: számukra május 31-én ér véget a tanév. A nyolcadikosok országos felmérőjére június 3. és 7. között lehet iratkozni, a vizsgák 18. és 21. között zajlanak. Az érettségire május 27. és 31. között lehet beiratkozni, a vizsgák június 3-án kezdődnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük