Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Uzoni napok: a Székely Góbék mellett a Tiltott Illés, Ráduly Botond Manóék és a Dolly Plusssz is fellép

Uzoni napok: a Székely Góbék mellett a Tiltott Illés, Ráduly Botond Manóék és a Dolly Plusssz is fellép Kovászna megye

Idén is háromnapos ünnepre készül Uzon, ami azért is méltányolandó, mert az utóbbi időben egyre kevesebb községünnepet szerveznek a megyében. A péntek délutántól vasárnap estig tartó program többek között minifoci-bajnokságot, mezőgazdaságigép-kiállítást és főzőversenyt is magába foglal.

Hirdetés
Hirdetés

Pénteken 17 órakor Uzonról készült képek kiállításának megnyitójával kezdődik a községünnep a központi parkban, 20 órától szabadtéri diszkó várja a fiatalokat a szabadidő-központban.

Szombaton délelőttre minifoci-bajnokság és különféle, gyerekeknek szóló sportversenyek vannak betervezve, délután 3 órától arcfestésre, kézműves tevékenységekre, interaktív mesejátékra várják a kicsiket, akik a szabadidő-központ színpadán is megvillantják tehetségüket. Közben az Atlantis fúvószenekar és a Néked zenekar produkcióit is nézhetjük-hallhatjuk, kézműves-vásárban nézelődhetünk, míg az önkéntes tűzoltók és a Salvatore Egyesület önkéntesei a Feketeügy holtárka mellett tartanak elsősegélynyújtás-bemutatót. Este Szabó Attila-, Fuego- és Tiltott Illés-koncert következik egymás után.

Vasárnap délelőtt az Őszi Napfény Nyugdíjasklub tart irodalmi műsort Csoma Sándor 240 címmel a Pünkösti-kúriában, ahol ezúttal Szabó Csaba fotóiból nyílik kiállítás. Délután 2 órától mezőgazdasági gépeket tekinthetünk meg a Feketeügy holtárka mellett, miközben a szabadidő-központban elkezdődik a főzőverseny. A színpadon a No Limit moderntánc-csoport, a helyi Tatrangi Sándor Általános Iskola néptánccsoportja, a Kelekótya együttes és a Székely István-dalkör szerepel, a Székely Góbék Se éjjelünk, se nappalunk című előadását pedig a Ráduly Botondot és Petri Gergőt takaró Mano & Gregor, valamint a Penczi Mária Ilona nevével fémjelzett Dolly Plusssz fellépése követi. A koncert végén tűzijátékkal teszik fel a pontot az i-re.

Fotó: Uzon Község Polgármesteri Hivatala

Fotó: Fúvószenekar Uzon Atlantisz/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások