Felhívás!

Üzent a polgármester

Nekiugrott néhány elégedetlen kálnoki lakos a sepsikőröspataki polgármesternek, mert nem volt letakarítva a Kálnok felé vezető út, amikor havazott. A polgármester újévi Facebook-köszöntőjében próbálta csillapítani a kedélyeket.

„Az adókat be tudják gyűjteni, választáskor fontosak vagyunk, de amikor havazik, akkor nem tudják letakarítani az utat” – ezek voltak a legfinomabb megfogalmazások azokban a beírásokban, amit a polgármesternek címezett a kálnoki lakosok egy része, amikor reggel síkos úton kellett bejönniük a városba. Állításaikat telefonnal felvett videofelvétellel is alátámasztották.

Kisgyörgy Sándor polgármester, aki rég leszámolt azzal, hogy lehet úgy vezetni egy települést, hogy az „mindenkinek tessék”, újévi üzenetében próbált válaszolni a történtekre.

„Fogadják legőszintébb jókívánságaimat az új esztendőben! Minden jót és megértést kívánok, annak a néhány kálnoki (és nem csak) lakosnak is, akik örökös elégedetlenkedők. Boldog új évet Önöknek is! Sajnos nem jött el az igazi tél, amilyenhez a székely ember hozzászokott, néhány hópehely és egy kevés hideg Önökben már pánikhangulatot kelt. Nincs ok vészhelyzetre. A Kálnok–Kőröspatak közötti út minden veszély nélkül járható. Csupán figyelni kell az útviszonyokra, és illik az autót ellátni téli gumival” – írta Facebook-bejegyzésében a polgármester.

Kisgyörgy Sándor megkeresésünkre azt mondta: senkit nem akart megbántani, de azt sem akarta, hogy úgy tűnjön: katasztrófaállapot alakult ki az ujjnyi hó miatt a községben. Hozzátette: hótolót kiküldeni fölösleges volt, mert annyi hó nem lett, hogy a gép hasznos legyen, sót az autók védelmében nem fognak szórni az utakra, inkább homokot használnak, „de akkor, amikor tél lesz”, mert eddig „rendes tél nem volt”.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. január 9., 15:44
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Jónapot kivanok, ez a cikk már túlzás, ha kiírnak valamit legalab érdeklődjenek utána, ki ugrót neki a polgármesternek, meg nem is volt emlegetve . Anyit kértünk hogy valamivel szórják meg az utat és nem néhány hopehelytol ijedtünk meg hanem az út tiszta jég volt ,meg véletlenül sem hó.