Felhívás!

Tízszázalékos kedvezmény

Tízszázalékos kedvezmény Kovászna megye

Jövő hét első napjától lehet Kézdivásárhelyen a helyi adókat és illetékeket fizetni. A határidő előtti fizetők ebben az évben is kedvezményben részesülnek.

Január 13-ával kezdődően be lehet fizetni az idei helyi adókat és illetékeket a kézdivásárhelyi városházán. Hétfőtől szerdáig 8–15 óra között, csütörtökön 8–16, míg pénteken 8–14 óra között fogadják az ügyfeleket. Tízszázalékos adókedvezményben részesülnek azok, akik március utolsó napjáig befizetik az adókötelességüket, abban az esetben, ha az előző években is eleget tettek az állampolgári kötelezettségüknek, nincs semmiféle elmaradásuk, a büntetéseket is beleértve. A cégek esetében a kedvezmény öt százalékot tesz ki.

Az önkormányzat levélben is értesíti a polgárokat az idei adókivetésről, de azelőtt is lehet jelentkezni a városháza szakirodájában. A levelet azok is megkaphatják, akik már kifizették a hozzájárulást, azt nem kell figyelembe venni.

A múlt évben a város mintegy 85 százalékban gyűjtötte be az adókat a magánszemélyek esetében, a cégek valamivel rosszabbul fizettek, és az idei évben sincs kilátás arra, hogy a mutatók javuljanak. Az önkormányzatnak továbbra is az egykori csavargyár tartozik a legnagyobb összeggel, és remény sem mutatkozik arra, hogy az elmaradást fel lehessen hajtani. Az adókedvezményt egyébként eléggé sokan kihasználják, elsősorban a nyugdíjasok élnek vele.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. január 9., 8:01
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Pár éve befizettem időben az adómat! Másik évben mikor megyek fizetni az előző évi adómra rátettek vagy 60 lejt büntetést, mivel közben változott az adó….. ezt mondták! Ja reklamálni náluk nem lehetett, azt mondták Déván lőtték el ott kell reklamálni! A papírok megvannak!!!😉

 • User
  Dátum: 2020. január 9., 18:51
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Én nem értem hogy tud változni év közben az adó de azt tudom, hogy sokáig én is minid fizettem pótlékot mert emelkedett.Tanultam belőle és most csak december utolsó napjaimban fizetem ki még ha büntetést is tesznek rá.Legalább nem űznek csúfot belőlem.