Felhívás!

Útjavítás Brassó felé

Útjavítás Brassó felé Kovászna megye

Több mint százmillió lejes beruházással kezdtek el utat javítani Barótról Brassó irányába, az Ágostonfalva- Ürmös-Apáca-Szászmagyarós szakaszon.

A még a tavaly ősszel felmart útszakaszon egyelőre nem sok haladás van, azonban úgy tűnik, felújítják a Barótról Ágostonfalvára átvezető hidat is, most legalább ott javában dolgoznak.

A Brassó megyei tanács honlapjának információi szerint a Regionális Operatív Program keretében végzett munkálat összértéke 110 millió lej, a határidő a befejezésre, mint az az ágostonfalvi híd mellett elhelyezett, a munkálatra vonatkozó táblán is olvasható, 2023. január 24-e.

A projekt fő célja modernizálni a 12-es és a 13-as jelzésű ország­utakat összekötő megyei utat, ezt felében, Málnásfürdő és Barót között, mint ismeretes, a Kovászna megyei tanács vállalta fel. A Brassó megyét érintő feljavítandó útszakasz hossza 15 és fél kilométer, ennek korszerűsítésén kívül kiépítenek az erdővidéki magyar falvakban, Ürmösön és Apácán mintegy 6 km járdaszakaszt, biztonságosabbá teszik a közlekedést, egy körforgalmat is kialakítanak, létesítenek három buszmegállót, és felújítanak két parkolót is – áll Brassó megye tanácsának közleményében. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások