Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Varjak a parkban

Hamarosan következik a fészekrakás időszaka a vetési varjak esetében, így ismét megjelentek a nagytestű madarak a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás parkban. Az önkormányzat azt tervezi, hogy több módszerrel próbálják elriasztani a madarakat.

Hirdetés
Hirdetés

Roppant idegesítő hang hallatszik a Molnár Józsiás parkban és annak környékén, miután közeledik a tavasz, és ennek hatására már ismét megjelentek a vetési varjak. A nagytestű madarakból egyelőre nincs sok, de vélhetően a számuk hamarosan megnő, így még fülsüketítőbb és idegesítőbb lesz a ricsaj a városrészen.

Tavalyelőtt és múlt évben is az önkormányzat több mindennel próbálkozott, így gáztöltésű palack segítségével, robbantásokkal akarták a madarakat elűzni, de a nagyon intelligensnek tartott vetési varjak hamar rájöttek arra, hogy a hanghatáson kívül más bántódásuk nem esik, így zavartalanul fészkeltek a város legrégebbi parkjában.

Ezt követően azzal is próbálkoztak, hogy a fészkeket eltávolítsák a fákról, de kiderült, hogy a madarak minden lehetséges eszközzel megerősítik a lakóhelyüket, így szinte lehetetlenség volt a drótokkal is megerősített fészkeket levenni. Ez után az önkormányzat azzal is próbálkozott, hogy a fákat visszanyesse, mivel a madarak előszeretettel fészkelnek a vékonyabb, magasabban lévő ágakon. Ez részben bevált, de a varjak gyorsan találtak megoldást, ugyanis egy részük átköltözött a város más területein lévő magas fákra, így a kórháznál, a torjai úton lévő elhelyező központban, de a tömbházak között is megjelentek és elkezdtek fészket rakni.

Idén az önkormányzat több mindent bevet majd a varjak távoltartására, köztük egy olyan eljárást is, ami eddig nem volt alkalmazva, azt remélve, hogy Kézdivásárhely végre megszabadulhat az egyébként védettnek számító nagytestű madaraktól. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. február 11., 19:57
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Valamikor gyermekkoromban a vetési varjak az út menti jegenyéken fészkeltek.Azóta rég kivágták a nagy fákat és nyomorult madarak másfele kényszerültek.Mégis hol raknának fészket ? Oda kell menjenek ahol fa van.Védett madarak és az ember mégis mindent megtesz, hogy elűzze és bántsa őket. A madár fákon fészkel legalábbis a zöme és fészket is kell rakjon mert költenie kell.Hogy ez zavarja az embereket? Hát persze, szívük szerint mindent ami mozog és állat azt kiírtaná. Hol vannak az állatvédők, az ornitológusok? Vagy ki kell vágni az összes fát és műanyag fákat telepíteni és akkor talán egyesek nagyon boldogak lesznek.